Basisplaats voor De Jong gloort na nieuwtje Barça

13 september 2021, 15:19

Luuk de Jong mag zich verheugen op een vaste plek op het basisformulier van FC Barcelona. De concurrent van de 29-jarige spits, Martin Braithwaite, is namelijk voorlopig uit de roulatie. De Deense aanvaller heeft een blessure aan zijn linkerknieschijf en moet onder het mes. Het is een flinke domper voor hoofdtrainer Ronald Koeman, die al krap in zijn voorhoedespelers zit.

Dat maakt FC Barcelona bekend op de eigen kanalen. De club heeft nog geprobeerd om hem te laten herstellen zonder dat er geopereerd hoefde te worden, maar dat is niet gelukt. Braithwaite zal daardoor de komende weken sowieso niet in actie kunnen komen. Het is een flinke streep door de rekening voor Koeman, die Braithwaite de laatste weken een vaste basisplaats gaf.

Met twee goals en een assist begon Braithwaite nog uitstekend aan het nieuwe seizoen. Naar verwachting is hij ongeveer vier maanden uit de roulatie. Naast Braithwaite zijn ook aanvallers Sergio Agüero, Ousmane Dembélé en Ansu Fati geblesseerd. Laatstgenoemde werkt toe naar zijn rentree. De kans is daardoor groot dat Luuk de Jong de komende weken een basisplaats heeft in Camp Nou.

Volgens de Spaanse krant AS is het de schuld van de medische staf van FC Barcelona dat Braithwaite voorlopig niet inzetbaar is. Zij zouden het kwetsuur van de spits onbewust hebben verergerd. Op de clubwebsite gaat Barça niet in op die beschuldigingen. 'We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen', sluit de club af.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen