De Mos: 'Beste verdediger Eredivisie' verdient kans in Oranje

13 september 2021, 14:24   Bijgewerkt: 13 september 2021, 14:29

Aad de Mos is enorm onder de indruk van Armando Obispo. Het jeugdproduct van de Eindhovenaren heeft zich dit seizoen onder Roger Schmidt in de basis geknokt. Momenteel profiteert hij van een blessure van Ibrahim Sangaré, waardoor Olivier Boscagli naar het middenveld is verhuisd.

Volgens De Mos is Obispo inmiddels onomstreden. "Hij vormt een gouden duo met André Ramalho, ze zijn samen een ideale combinatie", aldus De Mos voor de camera van het Eindhovens Dagblad. "Het is een groot voordeel dat hij linksbenig is. In mijn ogen is hij de beste Nederlandse verdediger in de Eredivisie. In het buitenland heb je nog De Vrij, De Ligt en Van Dijk.

Obispo heeft alles wat een goede verdediger moet hebben, ziet De Mos. "Het is een complete verdediger. De laatste jaren heeft hij zijn droommomenten afgeleerd en speelt hij zeer geconcentreerd. Je ziet dat hij wijze lessen heeft geleerd tijdens zijn verhuurperiode aan Vitesse." De Mos denkt dat ook bondscoach Louis van Gaal zijn ontwikkeling volgt. "In deze vorm is hij niet ver verwijderd van een plek in Oranje."

De 22-jarige centrumverdediger kampte vorig seizoen met een blessure, maar is dit seizoen helemaal terug. In totaal speelde hij dit seizoen al acht wedstrijden. Obispo stond in alle vier de competitieduels op het basisformulier.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen