Vertrouwen bij Koeman: "Wij kunnen Bayern pijn doen"

13 september 2021, 13:30

Ronald Koeman staat met FC Barcelona voor zijn eerste serieuze test van het nieuwe seizoen. De Nederlandse oefenmeester neemt het dinsdagavond in eigen huis op tegen de Duitse grootmacht Bayern München. Volgens Koeman is zijn elftal klaar voor revanche, na de pijnlijke 8-2 nederlaag in augustus vorig jaar.

Op de persconferentie geeft Koeman aan dat hij met een flink gewijzigde ploeg moet werken. "We hadden tijd nodig, maar in de voetballerij is er geen tijd. De wedstrijd tegen Bayern München is een interessante, daaruit kunnen we concluderen hoe ver we zijn." Volgens Koeman is het te vroeg om te zeggen of zijn ploeg een gooi kan doen naar de Champions League-bokaal. "Chelsea won afgelopen seizoen, maar behoorde niet tot de favorieten. Die vraag kan ik dus niet beantwoorden."

Lees ook: Koeman moet puzzelen: ook Dest ontbreekt tegen Bayern

Koeman merkt dat het fysiek steeds beter gaat met Philippe Coutinho, terwijl ook Luuk de Jong fit genoeg is voor de clash. Hij verwacht een pittige wedstrijd. "Het is belangrijk om veel aan de bal te zijn tegen Bayern München, omdat zij goed gebruik maken van ruimte en balverlies op gevaarlijke plekken. Ik ben ervan overtuigd dat wij Bayern München pijn kunnen doen. We staan er goed op en zijn er klaar voor."

Ook Sergio Busquets nam plaats achter de desk. De middenvelder gaf aan veel vertrouwen te hebben in zijn coach. "Uiteraard. We komen uit een moeilijke periode met veel wijzigingen. We zijn het vrijwel altijd met elkaar eens."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen