Koeman moet puzzelen: ook Dest ontbreekt tegen Bayern

13 september 2021, 13:06

Opnieuw een flinke domper voor Ronald Koeman in aanloop naar het Champions League-treffen met Bayern München. FC Barcelona moet het tegen de Duitse Rekordmeister namelijk definitief stellen zonder Sergiño Dest, zo meldt de Spaanse krant AS. De Amerikaanse rechtsback heeft een race tegen de klok verloren.

De vleugelverdediger liep tijdens een trip met de nationale ploeg van de Verenigde Staten een blessure op, waardoor hij de interland tegen Honduras al liet schieten. Waarschijnlijk moet hij dat ook doen tegen Bayern München. Daarmee heeft de ziekenboeg van Barça opnieuw een nieuw lid. Ook op Martin Braithwaite, Sergio Agüero, Ousmane Dembélé en Ansu Fati kan geen beroep worden gedaan.

Lees ook: Bizarre blunder: medische staf verergert blessure Braithwaite

Het wordt daardoor puzzelen geblazen voor de Nederlandse oefenmeester, die vooral in zijn voorhoede weinig smaken heeft. Memphis Depay is verzekerd van een plek op het basisformulier, terwijl Luuk de Jong als enige fitte nummer negen eveneens een grote kans maakt op een basisplaats. Mogelijk krijgt ook Philippe Coutinho een kans om zich tegen zijn oude ploeg te laten zien.

De strijd tussen Bayern en Barça is een herhaling van de halve finale in augustus 2020. Destijds zorgde Bayern voor een van de grootste sensaties in de voetbalhistorie. De Duitsers stuurden het weerloze Barça met een 8-2 nederlaag naar huis.

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

Manchester City - Real Madrid: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen