Weergaloze Benzema neemt hoop Koeman weg op feestdag

12 september 2021, 22:56   Bijgewerkt: 12 september 2021, 23:03

Real Madrid heeft een feestelijke dag bekroond met een feestelijk resultaat. Hoewel het er lang naar uitzag dat Real weleens punten zou kunnen verspelen tegen Celta de Vigo, waardoor Ronald Koeman even mocht hopen, liep het er uiteindelijk nog flink overheen (5-2). Karim Benzema was niet voor het eerst de grote man bij Real Madrid. Met een loepzuivere hattrick schoot hij zijn ploeg naar de koppositie. Bezema heeft in vier wedstrijden nu vijf goals gemaakt en vier assists gegeven.

Voor het eerst sinds 560 dagen keerde Real weer terug in het eigen Estadio Santiago Bernabéu. Het stadion onderging in coronatijd een flinke verbouwing, waardoor de Madridlenen lang hun thuiswedstrijden in het Estadio Alfredo Di Stéfano afwerkten. Tegen Celta moest het nieuwe stadion feestelijk geopend worden, maar het beleefde een flinke horrorstart.

Santi Mina had namelijk hele andere plannen en zette de uitploeg zeer brutaal al binnen vier minuten op voorsprong. Het bewerkstelligde wel een schokeffect bij de tegenstander, want al snel reageerde Benzema door zijn eerste van het drieluik binnen te schieten. Toch bleek Celta echt voornemens het feestje te bederven, want voor rust kwam het wederom op voorsprong, door een goal van Franco Cervi.

Na de donderspeech van Carlo Ancelotti in de rust keerde Real Madrid de achterstand nog volledig om. Benzema maakte gelijk en Vinicius Junior zette Real vervolgens op voorsprong. In het vervolg liep de thuisploeg vrij simpel door de defensie heen en maakte Benzema zijn hattrick compleet en mocht ook debutant Eduardo Camavinga nog een doelpuntje meepikken. Door de zege staat Real nu bovenaan in La Liga, maar Barcelona heeft een wedstrijd minder en kan daar nog overheen.