Bosz keert het tij, Mourinho en Karsdorp in extremis aan kop

12 september 2021, 23:05

Peter Bosz heeft de weg omhoog gevonden met Olympique Lyonnais. Na een zeer matige start, heeft Lyon inmiddels de tweede zege op rij geboekt. De thuisploeg won ditmaal met 3-1 van Strasbourg en klimt zodoende langzaam omhoog, maar staat nog altijd een straatlengte achter op koploper Paris Saint-Germain.

De Nederlandse oefenmeester begon met Olimpique Lyon zoals dat van hem verwacht mocht worden. Bosz staat er om bekend zeer aanvallend voetbal te willen spelen, wat doorgaans een garantie geeft voor doelpuntrijke wedstrijden. In de voorbereiding werd dat ook met 4-1 gewonnen van Wolfsburg, met 2-2 gelijkgespeeld tegen Villarreal, met 2-3 verloren van Sporting Portugal en met 5-3 verloren van FC Porto.

In de competitie startte Bosz eveneens dramatisch met puntenverlies tegen Angers, Stade Brest en Clermont Foot. Net voor de interlandperiode waren de eerste tekenen van herstel al zichtbaar, nadat het met 1-0 van Nantes won en zondag won zijn ploeg eindelijk eens ruim met aanvallend voetbal. Al na acht minuten had Moussa Dembélé de score geopend en na een goed uur maakte verdediger Jason Denayer er 2-0 van.

Net voor tijd was het Lucas Paquetá die er op aangeven van Houssem Aouar 3-0 van maakte en in de zevende minuut van de blessuretijd kon Strasbourg door een penalty nog wat terugdoen. Zo klimt Lyon naar de zesde plek in de competitie en staat het nu met zeven punten achter op de koploper. Het spel van Bosz begint langzaamaan beter te worden en komende zondag staat er direct een belangrijke pot op het programma: namelijk tegen PSG.

Gouden wissel Mourinho

AS Roma heeft zondagavond tegen Sassuolo de koppositie in Italië heroverd. Door de 2-1 zege heeft het net als AC Milan en Napoli de volle buit uit drie wedstrijden, maar Roma heeft een beter doelsaldo. Lang leek het erop dat José Mourinho voor het eerst punten ging verspelen, maar door zijn gouden wissel maakte Stephan El Shaarawy er in de blessuretijd nog 2-1 van. Rick Karsdorp deed bijna negentig minuten mee en mag zich nu dus trotse koploper noemen.