God is back: Zlatan helpt Milan in 7 minuten met goal aan zege

God is back: Zlatan helpt Milan in 7 minuten met goal aan zege

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 september 2021 – Vier maanden lang heeft de voetbalwereld niet kunnen genieten van de kwaliteiten van fenomeen Zlatan Ibrahimovic. De Zweed raakte in mei tegen Juventus geblesseerd en is na een lange revalidatie weer teruggekeerd op de Italiaanse velden. In de topper tegen Lazio Roma (2-0), had hij als invaller binnen zeven minuten alweer een doelpunt in het netje liggen.

Ibrahimovic trainde al enkele weken weer individueel en inmiddels ook alweer een tijdje volledig mee met de groep. Tegen Lazio zat hij voor het eerst weer bij de wedstrijdselectie en hij viel na een uur spelen in bij een stand van 1-0. De openingstreffer werd namelijk gemaakt door Rafael Leao, de man die Ibrahimovic verving de afgelopen maanden.

Net voor rust miste Franck Kessié een penalty namens de thuisploeg, maar zeven minuten na zijn invalbeurt besliste Ibrahimovic de wedstrijd alsnog. In de omschakeling passeerde Ante Rebic na een fraaie schaar buitenom en legde de bal precies goed voor op zijn collega. De Zweed werkte af en had daarmee dus niet veel tijd nodig om weer belangrijk te zijn voor zijn ploeg.

Door de overwinning gaat AC Milan aan kop in Italië. Het heeft nu negen punten uit drie wedstrijden en heeft daarmee evenveel punten als nummer twee Napoli. Daarachter staat landskampioen en aartsrivaal Inter Milan, dat al een keer gelijkspeelde deze competitie. Juventus presteert sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo dramatisch en staat met één punt op de zestiende plek.

gerelateerd