Zege Liverpool overschaduwd door benenbreker Struijk

12 september 2021, 19:33   Bijgewerkt: 12 september 2021, 23:59

Liverpool heeft zondagavond een ruime zege geboekt op Leeds United, door doelpunten van Sadio Mané, Fabinho en Mohamed Salah. Het onderwerp van gesprek was echter Nederlander Pascal Struijk, die met zijn tackle zeer ongelukkig een horrorblessure veroorzaakte bij Liverpool-talent Harvey Elliott. De middenvelder kon met een rode kaart direct vertrekken.

De ploeg uit Liverpool begon de wedstrijd uitstekend, nadat Salah van dichtbij een flankbal binnenwerkte. Daarmee maakte hij alweer zijn honderdste Premier League-goal, waarmee hij in een prachtig rijtje komt met Alan Shearer, Harry Kane, Sergio Agüero en Thierry Henry. Zij hadden net iets minder wedstrijden nodig voor hun honderd doelpunten. Voor Salah was dit wedstrijd nummer 162.

Net na rust verdubbelde Fabinho de score en nog geen tien minuten later voltrok zich het grote drama in Leeds. Na de tackle, die aanvankelijk ook op de bal was, reageerde Salah direct zeer ernstig en was het meteen duidelijk dat het niet goed zat. De knie van Elliott stond de verkeerde kant op en er werd snel gehandeld door de medische staf. Struijk kon met een rode kaart vroegtijdig vertrekken.

Zichtbaar aangedaan door het moment, werd Liverpool nauwelijks meer gevaarlijk in het laatste halfuur. Toch maakte Mané er in de blessuretijd nog 3-0 van. Door de zege staat Liverpool momenteel derde in de Engelse competitie en moet het alleen Chelsea en Manchester United nog voor zich dulden. Elliott is inmiddels naar het ziekenhuis afgevoerd en de komende dagen zal blijken hoe zijn revalidatie eruit komt te zien.