Haller over koele reactie na goals: "Wil niet altijd emoties tonen"

Haller over koele reactie na goals: "Wil niet altijd emoties tonen"

12 september 2021 – Sebastien Haller kende zaterdag een heerlijke avond tegen PEC Zwolle. De spits was goed voor de enige twee doelpunten van de wedstrijd, maar na afloop ging het veel over het emotieloze juichen van de Ivoriaan. Er wordt namelijk al langer gespeculeerd dat de match tussen Haller en Ajax niet ideaal zou zijn, maar daar denkt de spits echter zelf heel anders over.

Op de persconferentie ging hij in op het feit dat volgens hem veel mensen zich met zijn situatie bemoeien. "Ik weet hoe mensen zijn. Ze vinden het leuk om zich met het leven van iemand anders te bemoeien. Veel mensen denken te weten dat ik hier niet gelukkig ben, maar dat weten ze helemaal niet. Je kunt me er ook gewoon naar vragen."

Na de twee doelpunten tegen PEC, was zijn reactie erg koeltjes. Haller geeft aan dat het uitbundige juichen niet altijd in hem zit. "Soms lach je wel en soms niet, dat ligt aan het moment. Ik ben heel blij hier en heb geen enkele reden om ergens over te klagen. Ik wil nu eenmaal niet altijd emoties laten zien. Soms kan ik dat ook niet. Ik doe dat niet bewust, maar het is meer een reflex."

Lees ook: Ajax legt druk bij PSV na zege dankzij bekritiseerde Haller

Haller is het seizoen prima begonnen met vier doelpunten uit vier wedstrijden en ook voor Ivoorkust was hij tweemaal trefzeker. Hij krijgt dan ook de vraag of hij momenteel zijn beste vorm vertoont sinds zijn komst naar Ajax. "Wel als je naar de statistieken kijkt. Het verschil zit hem vooral in het maken van belangrijke goals. Ik ben fit, heb vertrouwen en wil dit graag vasthouden."

gerelateerd