Atlético Madrid in 99ste minuut naar de kop bij Griezmann-rentree

Atlético Madrid in 99ste minuut naar de kop bij Griezmann-rentree

12 september 2021 – De rentree van Antoine Griezmann in het shirt van Atlético Madrid heeft een zeer bijzondere wending gehad. De Franse aanvaller speelde maar weinig klaar in het kleine uur dat hij meedeed en werd voortijdig gewisseld bij een achterstand. Zonder hem werd het duel alsnog gekeerd en in de honderdste minuut (!) van de wedstrijd maakte Lemar de winnende goal. 

De Fransman gaf in de interviews afgelopen week nog aan dolblij om terug te zijn een wilde er alles aan doen om de fans van Atlético Madrid weer voor zich te winnen, nadat hij twee jaar de gevoelige overstap maakte naar concurrent FC Barcelona. Van zijn vriend en coach Diego Simeone kreeg hij in Barcelona meteen een basisplaats naast Luis Suárez en Ángel Correa, maar soepel verliep het niet bepaald voor Atléti.

In het eerste bedrijf was het aan een fraaie redding van Jan Oblak te danken dat Atlético Madrid niet al vroeg in het duel op achterstand kwam, maar de Poolse sluitpost was vlak voor de pauze kansloos toen Raul de Tomas een scherp aangesneden corner knap raak kopte in de verre hoek. Dat leek lang het enige doelpunt in de wedstrijd te worden, maar na een drinkpauze – toen Griezmann al twintig minuten gewisseld op de bank zat – sloeg de verslapping toe bij de tweede club van Barcelona.

Lees ookGriezmann geeft Barcelona trap na: "Wilde absoluut terugkeren"

Uit een schietonmogelijke hoek kreeg Yannick Carrasco de ruimte om zich alsnog vrij te draaien en schoot vervolgens hard en laag de gelijkmaker tegen de touwen. In de slotfase zocht Los Colchoneros nog naar de winnende goal, maar leek het zich stuk te lopen. De arbiter trok echter tien minuten extra tijd in en in de laatste minuut van de tien, schoot Thomas Lemar - die eerder een goal nog afgekeurd zag worden vanwege buitenspel - na een fraai hakje van Carrasco alsnog de winnende tegen de touwen. Daarbij zag keeper Diego López er niet geweldig uit. 

Al met al dus een goed resultaat voor Griezmann's Atlético Madrid, dat door de zege zelfs naar de koppositie stijgt. Daar zag het er lang niet naar uit, maar zoals vorig seizoen in het kampioensjaar ook vaak lukte, ging het in de absolute slotfase alsnog goed voor Atlético.  


[tweet,ZS_Voetbal/status/1437054122252017667

gerelateerd