NEC bijt zich in bizar duel stuk op tien man van Willem II

NEC bijt zich in bizar duel stuk op tien man van Willem II

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 september 2021 – Willem II heeft zondagmiddag een knap punt overgehouden aan de uitwedstrijd bij NEC. Het was knap, omdat het een middag vol tegenslagen was voor Willem II, waar keeper Jorn Brondeel al na een kwartier spelen van het veld werd gestuurd en diverse spelers geblesseerd het veld verlieten. Wel hield de ploeg de resterende tijd knap stand en kwamen beide ploegen in een stroeve, toch enerverende wedstrijd niet tot scoren (0-0).

Dit was een duel tussen twee ploegen die een valse start maakten. NEC verloor de openingswedstrijd met 5-0 van Ajax en Feyenoord was met 4-0 te sterk voor Willem II. Hierna rechtten de teams de rug met twee overwinningen voor de interlandperiode en daarmee was de sfeer omgeslagen. Dit affiche kwam voor Willem II dan ongelukkig als eerdere onderlinge uitslagen een voorbode waren. In geen van de laatste twaalf ontmoetingen met NEC kwam Willem II namelijk als winnaar uit de strijd. Zelfs de achterkant van het net konden de Tricolores in de afgelopen vier keer niet vinden.

Die negatieve reeks moest in deze wedstrijd doorbroken worden tegen de promovendus. De Tilburgers kenden dan ook een goede openingsfase en werden vaak gevaarlijk. Dit sterke begin kende echter een pijnlijk kantelpunt na een kwartiertje. Na een scherpe counter van NEC kon Jonathan Okita recht op Brondeel aflopen. De keeper, die Timon Wellenreuther verving in de basis, kwam snel uit zijn doel en keerde de lob van Okita. Dit deed hij echter ruim buiten het zestienmetergebied, wat hem een hele vroege rode kaart opleverde. Willem II moest hierdoor na een kwartier al met tien man verder, een flinke domper.

Lees ookBizar: Willem II heeft na vier speelrondes al vier keepers nodig 

De rode kaart deed de wedstrijd niet ten goede. Het eerst frivool spelende Willem II trok zich daarna vooral terug. NEC moest het spel maken en werd via een schot op de paal van Mikkel Duelund en een gevaarlijke knal van afstand van Souffian El Karouani een aantal keren gevaarlijk. Toch bloedde de wedstrijd door het defensieve spel van Willem II wat dood en stond de brilstand in de rust nog op het scorebord. De tweede helft moest dus meer spektakel voor het doel gaan bieden.

Ook in het begin van het tweede bedrijf was het spel echter niet om over naar huis te schrijven en konden er weinig kansen geteld worden. Wel werd het vermakelijker naarmate de wedstrijd vorderde. Okita kwam een aantal keren dichtbij een doelpunt, waar de lat hem meerdere malen in de weg stond. De vierde keeper van Willem II, Connor van den Berg, hield knap stand, al ging het soms met hangen en wurgen. Zo wierp de overlevingsstrategie van Fred Grim toch zijn vruchten af. In de slotfase was het billenknijpen voor de Tilburgers en oefende NEC veel druk uit, maar een goal viel er niet meer.

Dit 0-0 gelijkspel zal voor Willem II voelen als een maximaal resultaat. Balbezit kenden ze niet veel tijdens de wedstrijd, maar een tegendoelpunt viel er ook niet. Een overwinning op NEC is nu nog steeds niet klaargespeeld, maar de Nijmegenaren zullen het meest balen dat ze niet meer uit de meerderheidspositie hebben gehaald. Volgende week zullen ze tegen Sparta Rotterdam toch meer voetbal moeten laten zien. Willem II mag het dan weer eens met elf man proberen als Groningen op bezoek komt.

Opstellingen en beoordelingen:*
NEC: Branderhorst 6; Van Rooij 6, Márquez 6, Odenthal 6, El Karouani 6; Schöne 6, Duelund 6 (60. Mattsson 6), Proper 6 (79. Beekman -); Okita 6, Akman 5.5 (79. Romeny -), Bruijn 6 (60. Tavsan 6).
Willem II: Brondeel 4; Owusu 5.5, Heerkens 5.5, Jenssen 5.5, Köhn 5.5 (54. Svensson 6); Llonch 5.5, Saglam 5 (17. Van den Berg 6), Saddiki 6; Nunnely 6 (68. Kampetsis 6), Wriedt 6 (46. Michelis 6), Kohlert 5.5 (68. Bergström 6).

Man of the Match: Jonathan Okita
*spelers moeten minimaal twintig minuten meedoen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Reacties

gerelateerd