'Braithwaite maanden out bij Barcelona, Luuk de Jong enige spits'

12 september 2021, 13:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ronald Koeman heeft opnieuw een forse blessuredomper moeten incasseren bij FC Barcelona. Martin Braithwaite (30), de gedeelde topscorer van de club in La Liga, heeft zeer vermoedelijk een zware blessure gelopen. De Deen zou drie à vier maanden uit de roulatie liggen. Dat biedt voor Luuk de Jong overigens wél mogelijkheden.

Dat schrijven diverse Spaanse media althans. Braithwaite zou een knieblessure hebben opgelopen op de training en als de eerste vrees werkelijkheid wordt, dan ligt hij er zeker de rest van dit kalenderjaar uit. Dat zou een fikse aderlating zijn voor Koeman, die de spits in de eerste drie duels in La Liga telkens een basisplaats gaf. Hij maakte bovendien twee treffers, evenveel als Memphis Depay en Sergi Roberto, en ging zichtbaar met steeds meer vertrouwen voetballen. 

Het is bovendien niet de enige aanvaller in de lappenmand zit in Catalonië. Sergio Agüero is ook nog zeker een maand out, terwijl Ansu Fati op de weg terug is, maar ook nog niet inzetbaar. Op rechts is Ousmane Dembélé niet van de partij en Antoine Griezmann en Rey Manaj (topscorer van de voorbereiding) werd nog van de hand gedaan in de slotfase van de transferwindow. Luuk de Jong is de enige diepe spits waarover Koeman kan beschikken, al kan ook Memphis op die plek uit de voeten. Dat lijkt echter pas te gebeuren als Fati terug is, anders is er ook niet echt een alternatief op links.

Lees ook: Agüero na vertrek Messi bij FC Barcelona: "Ik was in shock"

Of Koeman ook met het wegvallen van Braithwaite blijft kiezen voor het 4-3-3-systeem, wat voorzitter Joan Laporta min of meer eist van de coach, is onduidelijk. De Deense aanvaller speelde tot dusver 56 officiële wedstrijden voor de Catalaanse grootmacht, waarin hij tien keer scoorde en vijf assists gaf. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen