Bizar: Willem II heeft na vier speelrondes al vier keepers nodig

Bizar: Willem II heeft na vier speelrondes al vier keepers nodig

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

12 september 2021 – Willem II maakt vooralsnog een zeer moeizaam seizoen door als het gaat om de keepers. De Tilburgers begonnen het seizoen met Robbin Ruiter tussen de palen, maar vervolgens werd Timon Wellenreuther teruggehaald. De Duitser kampt echter met een lichte blessure en werd tegen NEC vervangen door Jorn Brondeel. De Belg pakte na een klein kwartier al rood en dus moest Connor van den Berg komen opdraven.

En dat is allemaal gebeurd in de amper vier wedstrijden dat het seizoen oud was. Wellenreuther werd vrijdag nog gekozen in het beste team van de Eredivisie in de maand oktober, maar hij kampte met een lichte armblessure en was daarom tegen NEC niet inzetbaar. Ruiter is niet inzetbaar: eerst was hij afwezig omdat hij teleurgesteld was na de komst van Wellenreuther, maar ditmaal had hij zich geblesseerd gemeld.

Daardoor moest coach Fred Grim meteen overschakelen naar zijn derde doelman, Brondeel. Hij maakte na amper een kwartier hands tegen NEC en werd met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Het was de snelste rode kaart in de Eredivisie voor Willem II ooit, waarvan Görkem Saglam het slachtoffer werd. Hij werd gewisseld voor Van den Berg.

Lees ook: Willem II heeft na vier speelrondes al vier keepers nodig

Grim had daardoor na een kwartier al geen keepers meer op de bank zitten bij Willem II. De twintigjarige Van den Berg speelde in de jeugdopleiding bij Feyenoord en FC Utrecht, alvorens hij naar Willem II ging. Zijn optreden tegen NEC is zijn eerste duel in het betaalde voetbal. 

Reacties

gerelateerd