Solskjær hint op andere positie voor Van de Beek

12 september 2021, 11:28   Bijgewerkt: 12 september 2021, 11:33

Donny van de Beek (24) maakte zaterdag zijn eerste speelminuten dit seizoen bij Manchester United. De middenvelder viel vijf minuten voor het einde van de wedstrijd in voor Mason Greenwood, maar dat is misschien wel niet de positie waar hij zich op moet richten. Manager Ole Gunnar Solskjær hintte namelijk op een andere rol voor de oud-Ajacied.

Dat zei de Noorse coach in de Engelse media na de zege op Newcastle United. "Donny kan op nog twee plekken spelen: zowel als zes als ook als nummer acht op het middenveld", noemde Solskjær als twee extra opties. "Natuurlijk kan hij ook spelen als aanvallende middenvelder en als hangende linksbuiten. Hij is heel veelzijdig en heeft veel kwaliteit. Daar houden we van bij deze club." Als nummer tien heeft Van de Beek veel concurrentie, waardoor een plek als controleur meer voor de hand ligt.

Daar stonden zaterdag met Paul Pogba en Nemanja Matic overigens ook twee absolute sterkhouders, maar de woorden geven Van de Beek weer wat meer uitzicht op speeltijd. "Hij heeft vorig jaar een teleurstellend seizoen gehad, met een teleurstellend einde. Door een blessure miste hij het EK, maar hij heeft in de zomer heel hard gewerkt. Hij staat te popelen om zich te laten zien, als hij de kans krijgt." Volgens Solskjær kan hij in elk geval op diverse plekken uit de voeten. "En ook als een van de twee controleurs, ja."

Verder werd de oefenmester uiteraard ook gevraagd naar de rentree van Cristiano Ronaldo. Solskjær heeft volop genoten. "De verwachtingen waren hooggespannen, maar die hebben we wel waargemaakt. Ik heb niet getwijfeld om Ronaldo vanaf de bank te laten starten. Natuurlijk niet. Vandaag heeft iedereen van hem genoten", doelde hij op de Portugese aanvaller.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen