Koeman kritisch op preses Laporta: "Moet niet in de pers komen"

12 september 2021, 09:54   Bijgewerkt: 12 september 2021, 09:59

Ronald Koeman (58) vindt dat Joan Laporta afgelopen zomer te ver is gegaan in zijn uitingen over de trainerspositie van FC Barcelona. De Nederlandse oefenmeester zat in de wachtkamer om te horen of hij mocht aanblijven. Volgens hem was dat absoluut onverstandig, zeker om het in de media te brengen.

"Ik vind dat je altijd duidelijkheid moet scheppen. Wanneer je als club een beetje de boel laat waaien en niet duidelijk bent in de toekomst van een trainer, dan krijg je speculaties. En als jij degene bent die de trainer is, dan is dat niet leuk", legt Koeman uit tegenover de NOS over de soap van afgelopen zomer. Uiteindelijk mocht de coach aanblijven, al beweerden kwade tongen dat het ook was omdat ze hem niet konden afkopen.

"Afgelopen week was er ook weer iets in de media, waarvan ik vind dat dat niet kan. Daarmee suggereer je weer dat de trainer niet de volledige macht heeft", aldus Koeman, die vindt dat Laporta - die ditmaal iets zei over het sportieve deel van de club - te veel zegt. "Dat kan best binnenskamers. Ik vind het juist prettig als een president is begaan en ook vragen stelt. Alleen moet dat niet in de pers komen, dat was het probleem."

Lees ook: Koeman blijft bij FC Barcelona

Inmiddels heeft Koeman de banden met Laporta overigens wel hersteld. "Laporta was niet verstandig op twee momenten, laat ik het zo zeggen", zei hij met een kleine glimlach op zijn gezicht. De voorzitter is bezig aan een grote schoonmaak bij de Catalanen en moest noodgedwongen deze zomer Lionel Messi laten gaan. Ook van onder anderen Antoine Griezmann, Miralem Pjanic en Emerson werd afscheid genomen. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen