'Stilte rondom Ansu Fati's nieuwe contract bij FC Barcelona'

12 september 2021, 08:50

FC Barcelona gaf Ansu Fati (18) recent het rugnummer van Lionel Messi en heeft veel vertrouwen gesteld in de jonge aanvaller. Maar een nieuw contract is het talent nog altijd niet aangeboden. Het zou relatief rustig rondom hem zijn qua onderhandelingen en dat terwijl zijn contract in 2022 al afloopt. Informeel zou de club afgelopen zomer overigens wel hebben aangegeven hem graag te willen belonen. 

Daarbij moet overigens wel worden aangemerkt dat FC Barcelona nog een eenzijdige optie heeft om het contract tot en met 2022 met nog eens twee jaar te verlengen, maar volgens El Mundo Deportivo hebben de Catalanen aangegeven van die optie geen gebruik te maken. 'Er is afgesproken dat er een nieuw contractvoorstel komt, die past bij de status bij het team van Ronald Koeman', schrijf de krant.

De club heeft al aangegeven dat het veel vertrouwen heeft in Fati, ook als uithangbord voor de komende jaren na het vertrek van Antoine Griezmann en Lionel Messi. FC Barcelona gaat hem naar verluidt een fors contractvoorstel doen, ook om hem uit de handen van Manchester City te houden. 'Op dit moment is er nog geen aanbod. Pas zodra hij volledig is hersteld, wil de club hem een aanbod doen. Daarnaast heeft de club ook veel vertrouwen in diens zaakwaarnemer Jorge Mendes, die met Fati's vader Bori de belangen behartigt.'

Lees ookAlle hoop op Fati: toptalent erft nummer Messi

Hoewel er geschreven wordt dat hij Fati zou hebben aangeboden bij The Citizens, stelt El Mundo Deportivo hard vragen of die informatie wel klopt. Mendes is nogal anders dan Mino Raiola en liet Cristiano Ronaldo bijvoorbeeld negen jaar bij Real Madrid, terwijl Rafael Márquez zeven seizoenen bij FC Barcelona bleef en ook Deco vier jaar verbonden was aan de Catalanen. De Portugese middenvelder vertrok bovendien niet eens vanwege Mendes' wens, maar omdat hij zelf graag wilde verkassen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen