'Fenomenale' Haller tussen beste Ajax-spitsen deze eeuw

'Fenomenale' Haller tussen beste Ajax-spitsen deze eeuw

11 september 2021 – Met twee doelpunten was Sébastien Haller hoofdverantwoordelijk voor de 0-2 overwinning op bezoek bij PEC Zwolle. De Ivoriaanse spits verhoogde zijn seizoenstotaal daarmee naar vier en staat nu in totaal op vijftien treffers namens Ajax in de Eredivisie. De spits staat daardoor in een rijtje met de meest productieve Ajax-spitsen sinds de eeuwwisseling.

Slechts twee spelers hadden minder Eredivisie-wedstrijden nodig om aan vijftien goals te komen. Klaas-Jan Huntelaar liep bijna één op één en speelde zestien duels voor hij de grens van vijftien passeerde. Op de tweede plek in het klassement staat aanvoerder Dusan Tadic. Hij blijft Haller, die 23 duels nodig had, nipt voor: de Serviër speelde 22 keer voor Ajax voor doelpunt nummer vijftien.

Haller is de nieuwe nummer drie in het klassement en neemt de plek in van Marko Pantelic. Tegen PEC Zwolle schoot hij tweemaal raak op aangeven van Steven Berghuis. Ajax kwam daarmee op tien punten uit vier wedstrijden en bleef daarmee in het spoor van koploper PSV.

Ook Erik ten Hag was de recordaankoop dankbaar na zijn dubbelslag in Zwolle. "Hij scoort altijd. Sinds januari, toen hij bij ons kwam, zijn zijn statistieken fenomenaal", stak Ten Hag in gesprek met ESPN de loftrompet.

gerelateerd