Ten Hag eerlijk: "Voor hen wordt het een race tegen de klok"

Ten Hag eerlijk: "Voor hen wordt het een race tegen de klok"

11 september 2021 – Ajax won van PEC Zwolle, maar dat zorgde niet voor veel tevredenheid bij trainer Erik ten Hag. Hij zag dat zijn ploeg slordig was aan de bal en dat het tempo veel te laag lag. Uitblinker was volgens de oefenmeester Sébastien Haller, die beide treffers voor zijn rekening nam.

"Hij scoort altijd. Sinds januari, toen hij bij ons kwam, zijn zijn statistieken fenomenaal", aldus Ten Hag voor de camera van ESPN over de Ivoriaanse doelpuntenmaker, die nogal wat kritiek krijgt van de fans. Nu was hij dus juist de uitblinker, stelt de trainer, die ook Steven Berghuis prima zag spelen als aanvallende middenvelder. "Hij deed het zeer naar behoren. Vooral bij die eerste goal kwamen zijn kwaliteiten er helemaal uit. De overlap en dan staat Haller op de goede plaats."

Lees ook: Ajax legt druk bij PSV na zege dankzij bekritiseerde Haller

Verder zag Ten Hag een slordige ploeg aan het werk in Zwolle. "Het was te hectisch, we leden veel te veel en onnodig balverlies. Het is niet zo dat PEC kans op kans kreeg, maar ze waren wel dreigend. We hadden ook eerder de 0-2 moeten maken. Dan blijft het heel lang lastig. Waar het aan lag? Je kunt er van alles bij halen. Na een interland is het altijd lastig. Daarnaast speelden we in een andere samenstelling, waardoor er automatismen wegvallen."

Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg deden namelijk niet mee. Of zij aankomende woensdag mee kunnen doen in de Champions League-wedstrijd tegen Sporting Portugal? Dat weet Ten Hag nog niet. "Voor hen wordt het een race tegen de klok", aldus de trainer, die Antony tijdens de wedstrijd wisselde voor David Neres. "Hij koos niet goed positie als de bal op links was, hij speelde onwennig, hij had al een gele kaart en maakte een onnodige tackle. Daarnaast heb ik ook gewoon goede vervangers op de bank."

gerelateerd