Berghuis moet wennen als 'tien': "Veel drukker om je heen"

11 september 2021, 21:12

Ajax heeft de volgende driepunter te pakken. De ploeg van Erik ten Hag won met 2-0 van PEC Zwolle. Een zakelijke overwinning, want sprankelend was het zeker niet. Steven Berghuis mocht zich laten zien als aanvallende middenvelder. Niet alles ging goed, maar de voetballer was tevreden met zijn optreden.

"Ik denk wel dat we allemaal honderd procent hebben geprobeerd te geven, maar het tempo lag af en toe wel laag", vertelt de Nederlander voor de camera van ESPN. Waar hij voor de interlandperiode nog op de bank zat, mocht hij zich nu laten zien als nummer tien. "Het was even aanpassen. Ik kan er wel goed spelen, maar het is een heel ander spel als je vanaf rechts komt. Omdat je in de as start, is het veel drukker om je heen. Je moet wat meer geduld hebben en het is een echte wisselwerking met de spits."

Het was wennen, maar ontevreden was hij niet. "Als rechtsbuiten gaat het meer om de wisselwerking met de rechtsback. Er worden andere dingen gevraagd, dus ik denk dat het nog wel beter kan. Ik ben een speler die graag de bal raakt, maar ik moet nu wat vaker geduld hebben. Soms heb ik wel eens honderd balcontacten per wedstrijd. Daar ben ik vandaag bij lange na niet aan gekomen. Een voordeel is wel dat ik nu ook wat meer op links uitkom. Wat dat betreft heb je wel wat meer bewegingsruimte."

Deze week spelen de Amsterdammers tegen Sporting Portugal in de Champions League, een paar dagen geleden waren de spelers nog uitgewaaid over de hele wereld door de interlands. "Iedereen komt van heel andere elftallen en heel ander spel. Ik speelde bij Oranje rechts, waardoor ik me nu ook aan moest passen. Daarnaast heb je even een andere trainer,  die andere dingen vraagt. Daar moet je even aan wennen, maar dat duurt niet lang", besluit Berghuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen