Ajax legt druk bij PSV na zege dankzij bekritiseerde Haller

11 september 2021, 20:37   Bijgewerkt: 11 september 2021, 20:43

Nul uit vier, het zijn de harde cijfers voor PEC. Ook in de thuiswedstrijd tegen Ajax konden de Blauwvingers geen vuist maken: 0-2. Sebastién Haller nam de Amsterdammers bij de hand en nam beide treffers voor zijn rekening. Voor de Zwollenaren lijkt het met de wedstrijd moeilijker te worden. Opnieuw was het veldspel niet goed en ópnieuw werd er niet gescoord.

Na het verlies bij Willem II stelde Bram van Polen dat een moeilijk seizoen dreigt voor PEC. Het loopt nog totaal niet bij de Zwollenaren. In de Hanzestad wacht men nog altijd op het eerste doelpunt van het seizoen. De ploeg van Art Langeler creëert weinig kansen en dat baart inmiddels zorgen. Aanvullende impulsen waren gewenst in Zwolle die kwamen er met de komst van Daishawn Redan en Luka Adzic.

De huurling van Hertha BSC stond direct in de basis en zag dat PEC goede bedoelingen had tegen Ajax. Onder aanvoering van Van Polen werd de aanval regelmatig gezocht. Voorin was het daarentegen weer niet slagvaardig en creatief genoeg bij de thuisploeg.

Ook bij de bezoekers ging het niet meteen van een leien dakje. Ajax had weliswaar veel de bal, maar kwam niet meteen tot uitgespeelde kansen. Ryan Gravenberch (naast) en Antony (redding Lamprou) probeerden het namens Ajax, maar hadden geen succes. Een kwartier later was het wél raak. Na een mooie aanval, via Dusan Tadic en Steven Berghuis, belandde de bal bij Haller, die van dichtbij binnen kon tikken: 0-1.

Zo kreeg PEC dus opnieuw een tegenvaller te verwerken. Het moest op zoek naar de gelijkmaker en zag die via Slobodan Tedic bijna vallen. Van Polen bediende de spits op maat, maar zag hem vervolgens over het Amsterdamse doel koppen. Dat was het enige échte wapenfeit van de thuisploeg.

Maar goed, zolang het verschil slechts één doelpunt is, is er altijd iets mogelijk. Zo leek PEC ook uit de kleedkamers te komen. Het zette even flink aan en kreeg via Kenneth Paal een goede mogelijkheid op de 1-1. De verdediger zag zijn schot echter gepakt worden door Remko Pasveer. PEC zette de zoektocht naar de eerste goal van het seizoen door en zag Tedic over schieten.

Ajax spande zich nog altijd niet bovenmatig in en hoefde dat ook niet te doen. Twintig minuten voor tijd gooide Haller het duel in het slot. Bij een corner was Kostas Lamprou niet doortastend genoeg, waardoor het een koud kunstje was voor de Franse spits. Even daardoor had Noussair Mazraoui de paal geraakt. Zo stond PEC dus inmiddels voor een schier onmogelijke opgave. Het kon eigenlijk de hele wedstrijd geen vuist maken tegen Ajax, dat op die manier een vrij gemakkelijke avond had.

Door de nederlaag blijft PEC staan waar het stond: op de laatste plaats. Het weet wederom niet te scoren en wacht nog altijd op de eerste punten van het seizoen. Ajax doet wat het moet doen en blijft in het spoor van koploper PSV (negen punten).

Opstellingen en beoordelingen*

PEC Zwolle: Kostas Lamprou 5; Bram van Polen 6.5, Sam Kersten 5.5, Siemen Voet 5.5, Mees de Wit 5.5; Thomas van den Belt 5.5, Rico Strieder 5.5, Etienne Reijnders 5.5 (69. Elikia Mbinga 5); Kenneth Paal 6, Slobodan Tedic 5.5 (69. Gervane Kastaneer 5), Daishawn Redan 5 (69. Chardi Landu 5)

Ajax: Remko Pasveer 6; Noussair Mazraoui 6, Jurriën Timber 6, Daley Blind 6, Devyne Rensch 6; Edson Álvarez 6, Steven Berghuis 6.5 (82. Mohamed Daramy -) , Ryan Gravenberch 6; Antony 6, Sébastien Haller 7.5, Dušan Tadi? 6.5

Man of the match: Sébastien Haller

*: spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen