Feyenoorder Hartjes: "Wil niet doorbreken als opvolger Frenkie"

11 september 2021, 17:00

Lennard Hartjes geldt als een van de grootste talenten van Feyenoord. De middenvelder wordt door zijn speelstijl regelmatig vergeleken met Frenkie de Jong, maar zelf wil de jongeling daar nog niet aan. Hij richt zich eerst op het maken van zoveel mogelijk vlieguren bij de hoofdmacht van de Rotterdammers.

"Ik spiegel me niet aan hem", vertelde Hartjes zaterdagmiddag voor de camera van RTV Rijnmond na een vraag over De Jong. "Ik heb wel zijn speelstijl, maar ik wil doorbreken als Lennard Hartjes. Niet als de opvolger van Frenkie de Jong. Maar ik snap de vergelijking wel. Ik vind het ook fijn om veel aan de bal te zijn en vooruit te spelen."

Hartjes is een van de groeibriljanten van trainer Arne Slot en maakt geregeld zijn opwachting op de training van het eerste. "Dat is natuurlijk hartstikke gaaf en goed voor mijn ontwikkeling. Ik ben blij dat ik iedere dag met zulke grote jongens mag trainen. Ik krijg van iedereen adviezen en dat helpt me. Ik doe mijn uiterste best om iedere dag te trainen op 1908. Speelminuten maak ik dan bij O21."

De achttienjarige middenvelder zat ook al meerdere keren bij de selectie van Slot. In de voorbereiding maakte hij veel minuten en tegen FC Luzern mocht Hartjes in de Conference League zijn officiële debuut in het eerste. Hij kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Orkun Kökcü. Feyenoord won het treffen met Luzern met 3-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen