Vrees voor Brobbey-scenario Mazraoui: "Deadline stellen"

10 september 2021, 23:21

Met André Onana, David Neres en Nicolas Tagliafico zat Marc Overmars de afgelopen transferperiode al in de maag en die problemen zijn nog niet opgelost. Inmiddels lijkt de directeur van Ajax er weer een hoofdpijndossier bij te hebben, want het contract van Noussair Mazraoui loopt in de volgende zomer af en er wordt serieus gevreesd voor een Brobbey-scenario.

Mazraoui is sinds kort overgestapt van zaakwaarnemer en werkt nu samen met Mino Raiola, die eerder al een vertrek forceerde met Ajax-talenten Justin Kluivert en Brian Brobbey. Met de situatie van Brobbey vertoont de situatie van Mazraoui al behoorlijke gelijkenissen. Brobbey had ook nog één jaar contract en liet in het eerste halfjaar meermaals weten dat hij graag wilde verlengen en dat 'die handtekening er wel kwam.'

Die bleef echter uit, waardoor hij transfervrij is vertrokken naar RB Leipzig. Mazraoui heeft dezelfde zaakwaarnemer en beweert eveneens graag zijn contract te willen verlengen, maar Ajax-watcher Mike Verweij van De Telegraaf voorziet mogelijke problemen. "Mazraoui heeft een paar keer geroepen te willen bijtekenen. Dat geloof ik ook wel, die jongen is nog niet klaar. Alleen bij spelers van Raiola wordt vaak tot december de indruk gewekt dat het wel goed komt."

Lees ook: Mazraoui over contract: "Ik hoop dat het goed komt"

"Tot puntje bij paaltje komt, dat zag je bij Kluivert en Brobbey. Ik denk echt dat Ajax een deadline moet stellen. Als hij dan nog niet heeft bijgetekend, dan moet Devyne Rensch spelen. Dan moet je de voorkeur geven aan iemand met een doorlopend contract." Mazraoui is momenteel 23 jaar oud en heeft een basisplek op rechtsback verworven. De teller staat momenteel op 128 duels in Ajax 1.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen