Pierre van Hooijdonk wordt vaste analist bij ESPN

10 september 2021, 22:34   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Onlangs werd bekend dat Ronald de Boer niet meer als vaste analist te zien is bij ESPN, mede omdat hij geen afstand wilde doen van zijn ambassadeursschap van het WK 2022 in Qatar. De voetbalzender moest dus op zoek naar een nieuwe vaste analist en is daarbij uitgekomen bij Pierre van Hooijdonk, voorheen actief als analist bij de NOS.

Dat wordt bevestigd in het programma Veronica Inside. Johan Derksen legt het nieuws namelijk voor aan ESPN-collega Aletha Leidelmeijer. "Doorgaans betrouwbare bronnen hebben mij verteld dat Van Hooijdonk de nieuwe analist van ESPN wordt. Omdat hij zo lekker positief is en omdat hij zulke lekkere volzinnen spreekt'', zegt Derksen enigszins sarcastisch.

Leidelmeijer is via een videoverbinding aanwezig in het programma en bevestigt dat Van Hooijdonk inderdaad de nieuwe vaste analist wordt. "Hij zit er dinsdag al tegen Maccabi Haifa tegen Feyenoord." Het is nog niet officieel bekendgemaakt door ESPN zelf, maar de presentatrice stemde wel in met het nieuws van Derksen. "Jij weet het toch allemaal al."

Lees ook: Van Hooijdonk ziet 'razendsnelle' Malacia: "Begon heel veilig"

Pierre van Hooijdonk trad in 2015 in dienst voor de NOS, waar hij werkzaam was voor Studio Sport. Hij was regelmatig te vinden in het voetbalpraatprogramma Studio Voetbal, maar zal vanaf heden bij ESPN te zien zijn. Zijn zoon Sydney van Hooijdonk speelt momenteel voor Bologna, waarvoor hij inmiddels zijn debuut heeft gemaakt, maar nog altijd wacht op zijn eerste treffer.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen