KKD: ADO weer treurig, Emmen stuurt broer en Volendam verrast

10 september 2021, 22:00   Bijgewerkt: 10 september 2021, 22:17

In speelronde zes van de Keuken Kampioen Divisie zijn weer rake tikken uitgedeeld, met als dieptepunt ADO Den Haag. Eerder werd al bekend dat het op bestuurlijk vlak niet goed zit bij de club uit Den Haag en dat het serieus moet vrezen voor het voortbestaan van de club. Ook óp het veld loopt het niet lekker, want het speelde met 3-3 gelijk tegen TOP Oss. FC Volendam deed juist uitstekende zaken door met 0-3 te winnen van De Graafschap en Emmen presteerde vanuit het niets onherkenbaar goed.

ADO Den Haag startte de wedstrijd wel goed door een snel doelpunt binnen twee minuten van cultheld Thomas Verheijdt. De spits keerde deze zomer terug op het oude nest en maakte alweer zijn derde doelpunt. Rick Stuy van den Herik was vervolgens verantwoordelijk voor twee doelpunten, nadat ook de teruggekeerde Samy Bourard wederom trefzeker was. Nadat TOP nog op voorsprong kwam, maakte Dhoraso Moreo Klas er net voor tijd 3-3 van, waardoor de schade nog iets beperkt blijft.

Ook FC Emmen behoorde vooraf tot één van de kanshebbers om de titel. Na een dramatische start, waarin het in vijf wedstrijden slechts één keer won, heeft het zich gerevancheerd. Het leek namelijk wel alsof het de oudere broer had gestuurd naar het duel met MVV. In de 7-1 (!) zege was Jeredy Hilterman met twee doelpunten en twee assists de grote man. Vorig seizoen scoorde hij al veel in dienst van Jong Utrecht en bij Emmen gaat hij daar vrolijk mee verder. Het mooiste doelpunt kwam echter op naam van Azzedine Toufiqui met de buitenkant van zijn linkervoet.

Alle uitslagen

De Graafschap – FC Volendam 0-3

Excelsior – FC Dordrecht 3-1

FC Emmen – MVV 7-1

Jong AZ – Jong FC Utrecht 0-1

Jong PSV – Jong Ajax 3-1

Roda JC – NAC 0-0

Telstar – Almere City 1-1

TOP Oss – ADO Den Haag 3-3

VVV-Venlo – FC Den Bosch 2-1

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen