Racisme tegen Real-aanwinst vanuit pers: "Zwarter dan zijn pak"

10 september 2021, 21:06   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er is grote ophef ontstaan in Spanje over de nieuwe aanwinst van Real Madrid Eduardo Camavinga. De 18-jarige middenvelder werd deze zomer voor ruim dertig miljoen euro overgenomen van Stade Rennes, maar kreeg tijdens zijn presentatie te maken met een uiterst smakeloze en racistische opmerking vanuit de zaal. Verslaggeefster Lorena Gozález van RTVE ging haar boekje te buiten.

González was in de veronderstelling dat haar microfoon uit stond en plaatste een verderfelijke opmerking tegen een collega. "Hij is nog zwarter dan zijn pak, hè." De microfoon bleek wel degelijk aan te staan, waardoor de opmerking goed te horen was in een fragment. RTVE reageerde direct in een statement om hun excuses aan te bieden. Daarin kondigde het eveneens aan maatregelen te zullen treffen.

De zender heeft inmiddels een onderzoek ingesteld naar de opmerking van González. "Dit was een opmerking van iemand met een totaal gebrek aan respect en dit past niet op televisie." Inmiddels heeft ook González zelf gereageerd op het voorval en ze ging diep door het stof in een Instagram-bericht. "Ik wil graag mijn oprechte excuses aanbieden aan iedereen die zich beledigd voelt door de opmerking."

Lees ook: PSG negeert ultiem Mbappé-bod Real Madrid

"Ik begrijp dat er op social media snel geoordeeld wordt, maar de beledigingen en bedreigingen zijn ongefundeerd. Het was een vergelijking die ik had kunnen maken bij iedere huidskleur." Zo bagatelliseert ze haar uitspraken enigszins. Camavinga staat te boek als groot talent en speelde op 16-jarige leeftijd al voor Rennes. Na 88 wedstrijden in het eerste, staat hij nu voor zijn debuut bij Real Madrid.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen