FC Barcelona krijgt stadion zelfs in CL-topper niet voor 40% vol

10 september 2021, 18:29

Na een zeer bewogen transferperiode, lijkt de rust bij FC Barcelona weer wat wedergekeerd. Verschillende spelers zijn vertrokken en een aantal versterkingen kwamen naar Catalonië. Het grootste nieuws was uiteraard dat superster Lionel Messi de deur achter zich dicht trok. Hoewel daar op sportief vlak nog weinig negatieve gevolgen van te zien waren, ervaart de club nu wel een ander probleem.

Na het vertrek van Messi heeft de club namelijk moeite om het stadion vol te krijgen. Veel supporters vanuit de hele wereld kwamen naar Barcelona om de Argentijnse superster een keer live te zien spelen, maar hij voetbalt inmiddels in Parijs. Tot aan afgelopen donderdag hadden fans de tijd om tickets te kopen voor het eerste Champions League-duel met Bayern München, van 14 september, maar het stadion is niet uitverkocht.

Barcelona tegen Bayern München is een absolute topwedstrijd en de Catalanen zijn erop gebrand de pijnlijke 2-8 nederlaag van twee seizoenen geleden weg te spoelen. De Spaanse autoriteiten staan toe dat 40% van het stadion gevuld mag zijn. Dat komt neer op bijna 40.000 kaarten, maar zelfs die raken ze niet kwijt.

Slechts 30.000 kaarten verkocht de club voor de wedstrijd. Eerder speelde het in de competitie al thuiswedstrijden tegen Getafe en Real Sociedad, waarin het ook al niet lukte om de maximale capaciteit te benutten. Op sportief vlak is de club het seizoen redelijk begonnen, maar Ronald Koeman zal zijn elftal dus nog attractiever moeten laten spelen om de supporters weer terug te doen keren.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen