Buijs kiest opvallende aanvoerder: "Belichaamt onze werkwijze"

10 september 2021, 13:44

Mo El Hankouri mag zich vanaf nu de aanvoerder van FC Groningen noemen. De 24-jarige buitenspeler neemt de band over van Azor Matusiwa, die deze zomer naar Stade Reims vertrok. Volgens hoofdtrainer Danny Buijs is het logisch dat hij bij El Hankouri is uitgekomen.

"Mo heeft zich sinds zijn komst naar FC Groningen, tweeënhalf jaar geleden, zowel op als buiten het veld enorm ontwikkeld", laat Buijs weten via de clubkanalen. "Hij is als voetballer gegroeid en als mens. Daarnaast belichaamt hij onze werkwijze bij de club. Ook Mo speelt wel eens een mindere wedstrijd, maar hij geeft altijd alles voor het team. Bij ons mág je een keer een mindere wedstrijd spelen, dat gebeurt elke speler, maar je kunt wel altijd je taken uitvoeren en maximale energie aan het team geven. Dat doet Mo elke dag."

El Hankouri is met zijn 24 jaar zeker niet de meest ervaren speler van de selectie. Aan enkele routiniers de taak om de jonge captain te ondersteunen. "We doen het als team", verklaart Buijs zijn opvallende keuze nader. "Mo krijgt als aanvoerder steun van Michael de Leeuw en Bart van Hintum. Maar ook ervaren jongens als Mike te Wierik en Wessel Dammers hebben hun rol. Maar uiteindelijk kan er maar één speler de band dragen en dat is in eerste instantie Mo."

Zondagmiddag zal El Hankouri voor de eerste keer de aanvoerdersband dragen namens Groningen. De manschappen van Buijs spelen dan om 14.30 uur in de eigen Euroborg tegen sc Heerenveen. Groningen wist in de eerste drie wedstrijden van het nieuwe seizoen vier punten bij elkaar te sprokkelen en staat tiende. Heerenveen heeft al zes punten gepakt en is de nummer vijf van de ranglijst.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen