Twente haalt uit naar KNVB: "Wijzigingen zijn buitenproportioneel"

10 september 2021, 13:08

FC Twente is boos dat de KNVB twee thuiswedstrijden van de club heeft verplaatst van zaterdagavond naar zondagmiddag. De voetbalbond heeft vanwege het drukke Europese schema van andere clubs wijzigingen doorgevoerd in het speelschema. Daar is men in Enschede bepaald niet blij mee.

De wedstrijden tegen NEC Nijmegen en RKC Waalwijk zijn inmiddels door de KNVB verplaatst naar zondagmiddag. "We snappen dat er in het kader van Europese wedstrijden speeldata wijzigen, maar door dit voorstel hebben we voor de winterstop geen enkele thuiswedstrijd meer op onze voorkeurstijd: zaterdagavond. Bovendien worden de vervangende zondagwedstrijden om 12.15 uur gespeeld. Deze wijzigingen zijn buitenproportioneel", aldus algemeen directeur Jan-Willem Brüggenwirth op de clubwebsite.

Het feit dat Twente, NEC en RKC allemaal niet in Europa hoeven uit te komen, maakt het voor de Enschedeërs nog vervelender. "Het zijn ook nog eens wedstrijden waarin geen direct Europees belang telt", vervolgt Brüggenwirth. "Buiten het feit dat door deze nieuwe speeldagen de club tonnen aan inkomsten misloopt, is het aan de supporters niet uit te leggen. Op deze manier wordt het betaald voetbal onbetrouwbaar richting haar supporters."

Twente is met een puntje uit drie wedstrijden niet goed begonnen aan het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Ron Jans speelde al tegen Fortuna Sittard (2-1 nederlaag), Ajax (1-1) en SC Cambuur (2-0 nederlaag). Zaterdagmiddag wordt in de Grolsch Veste gejaagd op de eerste driepunter van het seizoen. Om 16.30 uur trapt Twente af tegen FC Utrecht, dat na drie wedstrijden met zeven punten op de derde plek staat.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen