Heracles Almelo
0 – 0
SC Heerenveen

'Medische test moet uitwijzen of Eriksen nog mag spelen'

'Medische test moet uitwijzen of Eriksen nog mag spelen'

10 september 2021 – Christian Eriksen wordt komende maand in Denemarken medisch gekeurd om te bekijken of hij nog in actie mag komen als voetballer. De Deense middenvelder kreeg tijdens het EK tegen Finland een hartaanval, waardoor even werd gevreesd voor zijn leven. Adequaat handelen redde hem, maar het is nog onduidelijk of hij zijn voetbalschoenen nog mag aandoen.

Dat meldt de Daily Star. De middenvelder van Inter is momenteel thuis met zijn familie aan het bijkomen van de schokkende gebeurtenissen tijdens het EK. Kort voor rust ging Eriksen uit het niets naar de grond. Een hartaanval schokte de wereld. Doktoren én ploeggenoot Simon Kjaer voorkwamen uiteindelijk erger. Het is onduidelijk hoe zijn toekomst eruit ziet.

De ex-Ajacied heeft inmiddels een defibrillator waarmee zijn hartslag altijd op gang zal worden gehouden. In Nederland speelt ook Daley Blind met zo'n kastje. In Italië werd bekendgemaakt dat de middenvelder daarmee niet in actie mag komen in de Serie A. Een gedwongen vertrek is dus aanstaande.

Eerder meldde La Gazzetta dello Sport dat de middenvelder weer langzaam in actie mag komen. Zo mag hij een rondje fietsen, wandelen of hooghouden met een bal.

gerelateerd