Transferweekje: Timber staat er goed op, Arteta vreest

11 september 2021, 12:51

De transfermarkt is gesloten, maar dat is voor clubs geen reden om spelers van andere clubs met rust te laten. Er wordt volop gespeculeerd over de komende transferwindow, terwijl clubs ook transfervrij nog hun slag slaan. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

FC Barcelona wilde Neymar terughalen

FC Barcelona heeft er deze zomer alles aan gedaan om Neymar terug te halen naar Catalonië. De 27-jarige Braziliaan vertrok in 2017 voor een recordbedrag van 222 miljoen euro naar Paris Saint-Germain, waar het nog altijd wachten is op de eerste gewonnen Champions League-bokaal. Volgens de Daily Star bracht Barça voordat Lionel Messi vertrok een bod van rond de 75 miljoen euro uit om Neymar tot een terugkeer te verleiden. Daar ging de aanvaller niet op in: hij koos voor een contractverlenging tot 2025 in Parijs. Zijn droom om weer samen te spelen

met maatje Messi kwam echter alsnog uit: PSG slaagde erin om de Argentijnse superster transfervrij op te pikken, nadat FC Barcelona zijn contract wegens financiële problemen niet mocht verlengen. Preses Joan Laporta bevestigde het verhaal en was daar financieel gezien maar wát blij mee. 

{image[342126][right-half][]}Engelse topclubs azen op kampioenenmaker

Clubs pompen al jarenlang miljoenen in hun elftal om een kampioensformatie te smeden, maar wellicht is het aantrekken van één speler daarvoor al voldoende. Dat lijken Manchester City en Liverpool nu te beseffen. De Engelse giganten jagen op de handtekening van Bayern München-aanvaller Kingsley Coman, die een garantie op de landstitel blijkt te zijn. Afgelopen mei kroonde de Franse buitenspeler zich al voor de tiende keer in zijn nog prille loopbaan tot landskampioen. Met Paris Saint-Germain, Juventus en Bayern München was hij ieder jaar de beste van het land. Volgens de Daily Express moeten de topclubs wel met een hoog geldbedrag komen om Bayern München te overtuigen. De kampioenenmaker, die een transfer naar Engeland boven een nieuw contract in Duitsland prefereert, ligt nog vast tot 2023.

Ook na deadline nog beweging in Eredivisie

Hoewel de markt inmiddels al ruim een week gesloten is, blijven Nederlandse clubs speuren naar buitenkansjes. Zo versterkte Sparta zich vrijdag met Mohammed Osman. De 27-jarige Syriër was transfervrij op te pikken na een avontuur in Qatar. Ook sc Heerenveen vulde de selectie nog aan. De Friezen slaagden erin om Nick Bakker een contract te laten ondertekenen. De verdediger was eveneens clubloos nadat zijn contract bij FC Emmen deze zomer afliep. FC Groningen moest juist een speler uitzwaaien. Middenvelder Ahmed El Messaoudi ruilde de Eredivisie in voor een avontuur bij het Turkse Gaziantep FK, terwijl Fortunees Adnan Ugur naar Turkije trok. Gaan we nog meer transfers zien? 

David Luiz terug naar Brazilië

David Luiz (33) keert terug in zijn thuisland. De ervaren centrale verdediger is transfervrij na zijn vertrek bij Arsenal, maar had in Europa geen interessante aanbiedingen meer na avonturen bij Benfica, Chelsea en Paris Saint-Germain. Daardoor is het tijd voor een comeback naar zijn thuisland: Flamengo gaat hem volgens transferspecialist Fabrizio Romano vastleggen tot en met de winter van 2022. Alleen het papierwerk moet nog worden afgerond, dan zal de deal spoedig officieel worden.

{image[349654][right-half][]}Arteta moet vrezen, Conte in beeld als opvolger

Hoelang is Mikel Arteta nog trainer van Arsenal? De Spaanse oefenmeester moet vrezen voor een ontslag nu de seizoensstart dramatisch is verlopen. Arsenal is na nederlagen tegen Brentford FC (2-0), Chelsea (0-2) en Manchester City (5-0) de hekkensluiter van de Premier League. Wat vooral zorgen baart, is dat de Londense club in geen van die wedstrijden tot scoren kwam. Wil Arteta zijn baan behouden, dan moeten de resultaten snel beter worden. Op de achtergrond zou de clubleiding al bezig zijn met de opvolging van de Spaanse manager. Diverse media berichtten deze week dat er contact is opgenomen met Antonio Conte, die op dit moment zonder club zit. Zonder succes, want Conte zou alleen aan de slag willen bij een club die uitkomt in de Champions League. En Arsenal speelt dit seizoen niet eens Europees voetbal... De situatie blijft voor Arteta onveranderd: hij moet razendsnel punten pakken. Wordt er vanmiddag niet gewonnen van Norwich City, dan ziet het er heel slecht voor hem uit.

Topclubs willen Timber

Jurriën Timber staat er internationaal goed op. De twintigjarige verdediger van Ajax heeft zich volgens Transfermarkt hoog op het wensenlijstje van Chelsea en Tottenham Hotspur gespeeld. Dat Timber in de gaten wordt gehouden door de grootmachten uit de Premier League, is niet nieuw. De jonge verdediger wordt al jaren bekeken door diverse clubs. Ook onder meer Paris Saint-Germain, Olympique Lyonnais en Borussia Dortmund is de ontwikkeling van Timber niet ontgaan. De centrumverdediger, die ook als rechtsback uit de voeten kan, heeft zich opgewerkt tot basisspeler bij Ajax. Inmiddels staat hij op 35 optredens in de hoofdmacht van de Amsterdammers. Ook is hij al zesvoudig international. Timber maakte in aanloop naar het EK zijn debuut in Oranje en kreeg ook tijdens de eindronde speeltijd van Frank de Boer. Onder Louis van Gaal had Timber een basisplaats tegen Noorwegen.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen