Overmars over Onana: "Dan maar voor niets weg"

10 september 2021, 08:48

Marc Overmars heeft zich erbij neergelegd dat André Onana waarschijnlijk niet bij Ajax blijft. De doelman uit Kameroen was een van de meest waardevolle spelers in de Amsterdamse selectie, maar na zijn dopingschorsing weigert hij zijn contract te verlengen. Daardoor is hij over negen maanden gratis af te halen in de Johan Cruijff Arena.

Daar baalt Overmars duidelijk van. "Onana had veel waarde, en nu niet meer. Zo gaat het in het voetbal. Het ene moment is een speler heel veel waard, een jaar later kan het zijn omgeslagen. We zijn heel helder geweest in de situatie rond Onana. Lange tijd zijn we bezig geweest om zijn contract te verlengen. Dat lukte niet. Vervolgens hebben we hem alle ruimte gegeven om een transfer te maken. Dat lukte ook niet", aldus Overmars tegenover Voetbal International.

Lees ook: Ajax wil contract Danilo verlengen

Met de komst van Jay Gorter heeft Ajax zich vast voorbereid op een vertrek van Onana. "Contractverlenging zie ik nu niet snel gebeuren. In de winter een transfer? Het moet nog wel een fatsoenlijk bedrag opleveren. Als het bedrag niet voldoende is, dan maar in juli voor niets."

Overmars had David Neres bovendien graag verkocht. "Vanuit alle partijen intentie was er de intentie om een transfer te realiseren. Hij speelt nu 4,5 jaar bij ons. Dan is het ook het juiste moment voor een nieuwe omgeving. Dan is het wel teleurstellend dat dit niet is gelukt. We hebben ook weer nieuwe talenten gehaald, kijk naar iemand als Daramy, die moet ook speeltijd krijgen." Diverse clubs wilden de Braziliaan huren, maar daar weigerde Ajax mee akkoord te gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen