'Ontevreden Özil denkt al na over vertrek bij Fenerbahçe'

'Ontevreden Özil denkt al na over vertrek bij Fenerbahçe'

9 september 2021 – Het verblijf van Mesut Özil bij Fenerbahçe is mogelijk een kort leven beschoren. De 32-jarige spelmaker zou ontevreden zijn over zijn speeltijd en een winters vertrek overwegen. Özil reisde onlangs af naar Qatar, wat de geruchten over een transfer alleen maar heeft gevoed.

Onder meer AS schrijft over het mogelijke vertrek van Özil. De aanvallende middenvelder maakte begin dit jaar de overstap van Arsenal naar Fenerbahçe, waar hij groots werd onthaald. Zeven maanden later staat de teller voor Özil opslecht vijftien optredens voor de Turkse grootmacht. In het huidige seizoen had hij in twee van de drie wedstrijden geen basisplaats.

Özil zou niet blij zijn met de speeltijd die hij krijgt van trainer Vítor Pereira en zodoende overwegen om zijn heil elders te zoeken. Daarbij wordt een transfer naar Qatar of de Amerikaanse MLS als opties genoemd. Zijn zaakwaarnemer doet de geruchten af als onzin. "Hij zal nog jaren voor Fenerbahçe spelen, laat niemand daar aan twijfelen. Hij ging naar Qatar voor zijn sponsoronderhandelingen. Hij zal er alles aan doen om het kampioenschap te veroveren met Fenerbahçe."

Özil werd een klein jaar geleden nog in verband met een overgang naar D.C. United, maar koos er toen voor om zijn loopbaan voort te zetten bij Fenerbahçe. De 92-voudig Duits international ligt nog tot de zomer van 2024 vast bij de club uit Istanboel.

gerelateerd