76 procent kans dat Oranje zich direct plaatst voor WK in Qatar

9 september 2021, 17:40

Oranje heeft zijn kansen op directe kwalificatie voor het WK 2022 in Qatar deze interlandperiode flink vergroot. Volgens statistiekenbureau Gracenote is de kans dat het Nederlands elftal groepswinnaar wordt gestegen naar 76 procent.

Voorafgaand aan de interlandperiode bezette Oranje nog de tweede plaats in Groep G en was de kans op directe kwalificatie iets meer dan 50 procent. De ploeg van Louis van Gaal kwam tegen Noorwegen niet verder dan een 1-1 gelijkspel, maar bewees zichzelf vervolgens een uitstekende dienst door Montenegro (4-0) en Turkije (6-1) met ruime cijfers opzij te zetten.

Met name de zege op Turkije heeft de kansen op de groepswinst flink vergroot. Oranje heeft nog vier wedstrijden te gaan in de WK-kwalificatie. In oktober wordt er gespeeld tegen Letland (uit) en Gibraltar (thuis), in november volgen op papier lastigere wedstrijden tegen Montenegro (uit) en Noorwegen (thuis).

Goed nieuws is dat Noorwegen en Turkije, de belangrijkste concurrenten van Oranje in Groep G, het nog een keer tegen elkaar opnemen. De landen staan op vrijdag 8 oktober, als het Nederlands elftal het opneemt tegen Letland, tegenover elkaar. Mocht Oranje directe kwalificatie onverhoopt mislopen, dan is er niet meteen een man overboord. De nummer twee van de poule plaatst zich namelijk voor de play-offs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen