De Jong: "Een transfer was het beste, dat wist Mo ook"

9 september 2021, 16:39

John de Jong is nader ingegaan op het zomerse vertrek van Mohamed Ihattaren. Volgens de technisch directeur van PSV is het voor alle partijen het beste dat er afscheid is genomen van de negentienjarige spelmaker. De Eindhovenaren verkochten Ihattaren vlak voor het verstrijken van de zomerse transferperiode aan Juventus, dat hem vervolgens direct aan competitiegenoot Sampdoria verhuurde.

De breuk tussen de club en speler was simpelweg niet meer te lijmen, concludeert De Jong. "Het is jammer dat het zo gelopen is, maar het is, denk ik, voor iedereen het beste dat hij een transfer heeft gemaakt", laat hij weten tegenover de NOS. "Ik hoop dat hij het in Italië weer gaat oppakken en alles uit zijn potentie haalt. Het ging inderdaad met pieken en dalen met hem. Een transfer was het beste, dat wist Mo ook. Fijn dat het op de laatste dag van de transferperiode gelukt is."

Voor De Jong was het een drukke transferzomer. Hij haalde onder meer Marco van Ginkel, Davy Pröpper, Joël Drommel en André Ramalho naar Eindhovenaren, terwijl spelers als Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Donyell Malen voor vele miljoenen werden verkocht. Onder de streep werd 47 miljoen euro winst gemaakt op de transfermarkt. "Er is goed geld verdiend", erkent De Jong. "We hebben een goede transferperiode gehad. We hebben een paar hele goede inkomende transfers gedaan en ook een paar hele goede uitgaande. In een moeilijke markt, de impact van corona is ook dit seizoen nog voelbaar."

Een aantal basiskrachten vertrok, maar gewilde spelers als Olivier Boscagli, Noni Madueke en Mario Götze werden langer vastgelegd. "Er was veel interesse in vooral onze aanvallende spelers", stelt De Jong, die blij is met het langere verblijf van Götze. "Het is een mooi signaal dat hij heeft bijgetekend, ook naar buiten toe."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen