Overmars zit fout: Ajax heeft géén optie bij Gravenberch

9 september 2021, 15:25   Bijgewerkt: 9 september 2021, 17:09

Ajax heeft anders dan directeur voetbalzaken Marc Overmars heeft gecommuniceerd géén cluboptie op Ryan Gravenberch. De bestuurder van de talentvolle middenvelder sprak dinsdag in een interview over een cluboptie van de Amsterdammers, maar maakte daarin een foutje. Hij dacht dat hij tot 2022 vast zou liggen, maar dat was al 2023 en daarna is er geen optie meer.

Dat heeft Ajax laten weten tegenover Ajax Showtime. Overmars zei dat Gravenberch een 'optie' in het contract heeft, die Ajax zou kunnen lichten in de komendde maanden. "Maar het is ook een item dat we met hem rond de tafel gaan zitten", zei Overmars over Gravenberch. Dat laatste zal zeker gebeuren, maar het eerste was onjuist want er is geen optie die de Amsterdammers hebben.

De directeur voetbalzaken dacht dat het talent tot 2022 vast lag met een eenzijdige cluboptie, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Onder de achterban van Ajax werd even gedacht dat Gravenberch dus sowieso nog tot 2024 kon worden behouden, maar dat blijkt in ieder geval onjuist.

Lees ook: 'Ajax-talent Gravenberch opnieuw concreet gelinkt aan Juventus'

Overigens hoopt Ajax de verbintenis van Gravenberch zoals gecommuniceerd dus nog wel open te breken en te verlengen. De international van het Nederlands elftal zou zelf ook open staan voor een langer verblijf in Amsterdam, waar zijn contract in 2023 afloopt. Mochten de contractonderhandelingen mislukken, dan ligt een zomers vertrek in 2022 wel voor de hand. Anders zou hij een jaar later gratis de deur uit kunnen lopen. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen