De Jong krijgt Messi's kleedkamerplek en hoopt op 'Memphis-klik'

9 september 2021, 14:54

Luuk de Jong (31) krijgt een bijzondere plaats in de kleedkamer van FC Barcelona. De sterke zomeraanwinst gaat daarin namelijk op de plek van Lionel Messi zitten. De Nederlander krijgt de locker van de Argentijn, kijkt ook uit naar zijn nieuwe periode in Catalonië en hoopt op een klik met Memphis Depay, zoals hij die eerder in Eindhoven had. 

Tijdens de persconferentie en de presentatie van De Jong werd duidelijk dat hij gaat zitten op de plek van legende Messi, die afgelopen zomer naar Paris Saint-Germain vertrok. "Het voelt geweldig om hier te zijn. Ik hoop dat we historie schrijven en veel titels kunnen winnen", zei de Nederlander, die gaat trainen onder Ronald Koeman, met wie hij een goede relatie heeft van zijn periode bij het Nederlands elftal.

"Ik heb een hele goede relatie met hem. Het is fijn dat ik weer onder Koeman mag werken", vond de voormalig PSV'er, die ook gaat samenwerken met Frenkie de Jong en Memphis. Met laatstgenoemde stond hij eerder onder contract bij PSV. "Daar hadden we een goede connectie met elkaar. We begrepen elkaar zonder dat we veel hoefden te zeggen. Hopelijk kunnen we die klik bij FC Barcelona weer ontwikkelen."

Bekijk ookLuuk de Jong houdt hoog bij FC Barcelona-presenatie

Komend weekend is de Catalaanse grootmacht vrij na de interlandepriode, maar dinsdagavond kan hij tegen Bayern München al direct zijn rentree maken. "Ik ben fit en voel me goed. Maar het is aan meneer Koeman of ik ga spelen. Welke rol ik ga vervullen? Daarin was Koeman heel helder. Ik denk dezelfde als bij het Nederlands elftal. Ik ben een ander type spits, die hij wilde, en hopelijk gaat dat goed werken. Dan kun je in een wedstrijd van tactiek wisselen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen