'Ruzie' met Bosz pakt verkeerd uit voor PSG-back Kurzawa

9 september 2021, 17:12

Peter Bosz was in de afgelopen zomer heel dicht bij het aantrekken van Layvin Kurzawa (29). De back van Paris Saint-Germain stond open voor een vertrek uit de hoofdstad van Frankrijk en beide clubs hadden ook tot een akkoord kunnen komen. Maar door een vervelend telefonisch onderhoud met de Nederlandse coach, ging de deal niet door.

Dat reconstrueert France Football althans. Kurzawa kreeg van Mauricio Pochettino te horen dat hij op het tweede plan zou raken bij PSG en stond daardoor open voor een nieuwe club. De Fransman vond zichzelf te goed voor een plek op de bank en Lyon's technisch directeur Juninho hoopte van de situatie te profiteren. Hij dacht dat het goed zou zijn als Bosz ook nog even met zijn nieuwe aanwinst zou bellen, om hem over de streep te trekken.

Het omgekeerde gebeurde echter. Bosz had weliswaar contact met Kurzawa, maar de verdediger vroeg een bedenktijd van liefst tien dagen. De Nederlandse oefenmeester wilde echter meteen antwoord van de linksback. In zijn ogen was het graag of niet en het werd dat laatste, want Kurzawa wilde niet meteen al zijn woord aan Lyon geven. Daarop schakelde de Franse topclub door en kwam uit bij Chelsea's Emerson.

Lees ook'Peter Bosz grijpt met Olympique Lyon naast Martial en Ribéry'

Voor Kurzawa werd het een hele vervelende transferwindow, want hij kwam niet meer weg bij PSG. Daarnaast haalde zijn werkgever bovendien Nuno Mendes nog naar Parijs als extra concurrent, terwijl Abdou Diallo al de voorkeur kreeg boven de voormalig speler van Kurzawa. Bovendien staat de van een blessure herstellende Juan Bernat ook nog altijd onder contract bij PSG.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen