Griezmann geeft Barcelona trap na: "Wilde absoluut terugkeren"

Griezmann geeft Barcelona trap na: "Wilde absoluut terugkeren"

9 september 2021 – Antoine Griezmann (30) heeft indirect een kleine trap nagegeven aan FC Barcelona. De Franse aanvaller ging op de slotdag van de Catalaanse grootmacht terug naar Atlético Madrid, maar dat was ook vooral op zijn eigen voorspraak. "Ik wilde absoluut terugkeren bij Atléti", zei de linkspoot.

Tegenover AS gaat Griezmann in op zijn rentree in Wanda Metropolitano. "Ik heb tien dagen doorgebracht zonder te kunnen slapen", zei hij over de spanning over de transfer. "Dit is de beste plek voor mij om gelukkig te zijn. Op én naast het veld. Ik wil heel graag weer een Colchonero zijn. Deze transfer is het mooiste wat me de afgelopen jaren is overkomen." Daarmee deelt hij nog een behoorlijke tik uit aan zijn oude club FC Barcelona, tegen wie hij zal vechten in de strijd om de Spaanse landstitel.

"Ik zal in elke wedstrijd alles geven om Atlético Madrid te bedanken voor de enorme inspanning die ze hebben geleverd om mij terug te halen. De club doet de dingen op de juiste manier en de coach weet dat hij nu nog een strijder heeft om zijn doelen te bereiken", aldus Griezmann, die goed bevriend is met Diego Simeone. Ook met fans van de Madrileense club wil hij weer een goede relatie opbouwen, ondanks dat hij twee jaar terug nog de deur achter zich dicht trok.

Lees ook: Griezmann-contract ligt op straat na terugkeer bij oude liefde

"Ik had een goede relatie met de supporters in mijn vorige periode en die wil ik terugkrijgen. De taak is aan mij om me te laten zien, meer met daden dan met woorden. Ik wil bewijzen dat ik alles wil geven en ervoor zorgen dat we allemaal profiteren van deze transfer", stelde de Franse aanvaller, die op 3 oktober tegenover zijn oude club staat.

gerelateerd