'Babel voorkwam transfer Vilhena naar Galatasaray'

'Babel voorkwam transfer Vilhena naar Galatasaray'

9 september 2021 – De nieuwe potentiële werkgever van Tonny Vilhena (26) is bekend. De middenvelder van FK Krasnodar zag naar verluidt een overgang afketsen in de slotfase van de transfermarkt, maar de nieuwe werkgever was onbekend. Volgens het Turkse Fanatik was Galatasaray zeer geïnteresseerd, maar kon de deal niet doorgaan vanwege Ryan Babel.

De aanvaller stond op de nominatie om te vertrekken, vooral omdat de Turkse topclub al aan het maximale aantal buitenlanders zat. De Nederlander wilde echter niet verkassen, waardoor de overgang van de voormalig Feyenoord-middenvelder in het water viel: hij kon anders niet worden ingeschreven. Tussen de twee clubs was er naar verluidt al een akkoord gekomen over een verhuurperiode van Vilhena.

Eerder al werd bekend dat ook Stade Rennes en Real Betis Sevilla interesse zouden hebben in de Nederlander, maar concreet werden die mogelijkheden niet. Vilhena scoorde in zijn eerste drie duels bij Krasnodar FK meteen tweemaal, maar zat daarna niet meer bij de selectie. De verwachting is wel dat hij na deze soap weer terugkeert bij de spelersgroep.

Lees ook: 'Krasnodar breekt Vilhena-belofte; geen sprake van vechtpartij'

Wat het perspectief van Babel is in Turkije, is onduidelijk. Tot dusver kwam hij alle wedstrijden in de Süper Lig in actie, maar elke keer als invaller. Of hij alsnog mag vertrekken en/of bijvoorbeeld buiten de groep wordt gesteld zoals eerder gebeurde bij bijvoorbeeld Eljero Elia bij Istanbul BB, is nog onbekend.

gerelateerd