Koeman kan Fati voorlopig nog niet inzetten bij FC Barcelona

9 september 2021, 09:51

Ronald Koeman kan voorlopig in de wedstrijden van FC Barcelona nog geen beroep doen op Ansu Fati (18). Hoewel de talentvolle aanvaller goed traint en steeds sterker wordt, zal het nog zeker twee á drie weken duren voordat hij groen licht krijgt van de medische staf. Daardoor is het niet uitgesloten dat hij pas na de volgende interlandbreak speeltijd krijgt.

Dat schrijven diverse Spaanse media. Tegen Bayern München (Champions League) en Granada (La Liga) zal Fati normaliter nog geen deel uitmaken van de wedstrijdselectie en ook het treffen met Cádiz (23 september) lijkt nog te vroeg te komen. Er wordt geschreven dat het thuisduel met Levante op z'n vroegst de eerste wedstrijd zal zijn waarin Fati mogelijk minuten kan gaan maken, maar dat is wel in het meest gunstigste scenario.

Zit er het een en ander tegen, dan kan het ook tot 17 oktober duren voor de fans van FC Barcelona de nieuwe nummer tien terug in actie zien. Na Levante-thuis wacht namelijk alleen nog Benfica-uit en Atlético Madrid-uit, alvorens er alweer een interlandbreak op het programma staat. Koeman liet eerder al weten geen enkele risico te willen nemen met de aanvaller, die in totaal vier keer geopereerd moest worden aan zijn zware blessure.

Lees ookAlle hoop op Fati: toptalent erft nummer Messi

Op 7 november 2020 speelde de multi-inzetbare aanvaller zijn laatste wedstrijd voor FC Barcelona, toen hij zijn meniscusblessure opliep. Normaliter zou dat binnen vier maanden hersteld moeten zijn, maar door meerdere tegenslagen moest Fati opnieuw geopereerd worden en duurde ook het herstel behoorlijk lang. Ondanks zijn jonge leeftijd speelde Fati al 43 wedstrijden voor Barça waarin hij goed was voor dertien doelpunten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen