Barcelona smult van Memphis: 'Beetje Ronaldinho, Henry, Eto'o'

9 september 2021, 08:59

Memphis Depay (27) heeft in de afgelopen anderhalve week niet alleen indruk gemaakt in Nederland, maar ook in Spanje hebben ze de verrichtingen van de aanvaller op de voet gevolgd. Het levert de Nederlander van FC Barcelona zeer fraaie complimenten op in de Spaanse pers.

'Met zijn 27 jaar verkeert Memphis in zijn beste periode tot dusver ooit in zijn loopbaan. Zijn binnenkomst bij FC Barcelona heeft zijn sporen nagelaten', opent La Vanguardia. 'Memphis heeft iets van de magie van Ronaldinho, de rebellie van Samuel Eto'o en de aanname van Thierry Henry. (…) Trainer Ronald Koeman is blij met hem, hij heeft zelfs vorig seizoen al om de komst van Memphis gevraagd.' Het medium stelt dat ook de Cules hem inmiddels al in hun harten hebben gesloten, na de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. 

'Memphis Depay is hot', kopt El Mundo Deportivo. 'De hele wedstrijd domineren en met een hattrick en de bal onder de arm de wedstrijd van het Nederlands elftal uitkomen is niet zomaar iets. Het is ook geen kleinigheid om op gelijke hoogte te komen met een ??legende als Johan Cruijff (33 goals). (…) Hij is duidelijk het voorbeeld van een speler die na een briljante start en een dipje, weer echt iets heeft opgebouwd. Hij is een modieuze spits, die gratis binnenkwam bij FC Barcelona uit loyaliteit naar Ronald Koeman.' Algemeen bekend is dat de aanvaller bij Juventus bijvoorbeeld veel meer kon verdienen.

Lees ookWaanzinnige cijfers Memphis: jacht op Van Persie is geopend

Dagblad AS noemt de Nederlander zelfs als een van de meest realistische opties van de spelers die het vertrek van Lionel Messi moeten opvangen. 'Met zijn persoonlijkheid en het charisma van Ansu Fati moet de leegte van de Argentijn worden opgevuld', stelt het medium. Ook Gerard Piqué en Ronald Koeman worden benoemd tot nieuwe leiders van FC Barcelona, dat 'niet stuurloos' moet worden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen