België kan koffers voor WK in Qatar bijna pakken

8 september 2021, 22:40   Bijgewerkt: 8 september 2021, 22:45

België heeft woensdagavond uitstekende zaken gedaan in de WK-kwalificatiecyclus. Niet alleen schreef de ploeg van bondscoach Roberto Martínez drie punten bij door Wit-Rusland te verslaan (0-1), ook leed concurrent Wales onverwacht puntenverlies tegen Estland (0-0).

België begon de huidige interlandperiode met een doelpuntrijke overwinning op Estland (2-5) en legde vervolgens concurrent Tsjechië over de knie (3-0). In het Russische Kazan, waar de uitwedstrijd tegen Wit-Rusland werd gespeeld, boekten de Rode Duivels woensdagavond de volgende zege. Na wat kansen over en weer was na een halfuur Dedryck Boyata met een schot op de lat heel dicht bij de 0-1. Het openingsdoelpunt viel twee minuten later alsnog, toen Dennis Praet na een combinatie met Alexis Saelemaekers raak schoot.

Het lukte België niet om na het doelpunt van Praet door te drukken. Het hoefde ook niet, want Wit-Rusland was niet in staat om aanvallend een vuist te maken. Zonder te imponeren bleef België de betere ploeg en hield het de minieme voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast.

Door de zeges op Estland, Tsjechië en Wit-Rusland kan België directe kwalificatie voor het WK in Qatar bijna niet meer ontgaan. De Belgen staan liefst negen punten voor op Tsjechië en Wales. Belangrijke kanttekening: de Tsjechen hebben een wedstrijd minder gespeeld, de Welshmen zelfs twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen