Brobbey: "Ik denk dat hij van mij houdt en ik houd ook van hem"

8 september 2021, 18:49

Brian Brobbey verwacht in de toekomst terug te keren naar Ajax. Hoewel de negentienjarige spits deze zomer de overstap naar RB Leipzig maakte, zit de Amsterdamse club nog altijd in zijn hart. Dat directeur voetbalzaken Marc Overmars deze week aangaf dat Brobbey altijd welkom is bij Ajax, heeft de speler meegekregen.

"Ik heb het gelezen...", reageert Brobbey in een interview met de NOS. "Mooi van Marc, toch? Het is een heel lieve man. Ik denk dat hij van mij houdt en ik houd ook van hem. Ik vind het leuk dat Marc over me praat, dat geeft een goed gevoel. Ooit speel ik sowieso weer voor Ajax, komt goed", aldus de aanvaller, die ook nu hij in Duitsland voetbalt geregeld wordt gevraagd naar Ajax. Dat stoort hem niet. "Nee, dat mag. Ajax is en blijft mijn cluppie, maar ik focus me nu op Leipzig."

Brobbey wacht bij Leipzig op zijn eerste serieuze kans. Als invaller kwam hij, verdeeld over twee wedstrijden, tot nu toe tot twaalf minuten in de Bundesliga. "Het is wachten op minuten. Als ik die krijg van de trainer, sta ik klaar", zegt de aanvaller, die daarover heeft gesproken met zijn trainer Jesse Marsch. "Hij zegt tegen mij dat ik vertrouwen in hem moet hebben dat het goedkomt. Daarin vertrouw ik hem."

Onlangs gaf Brobbey in een interview in het Algemeen Dagblad aan nog wat tijd nodig hebben om zich aan te passen in Duitsland. "Niet aan mijn team, want we hebben een leuke, jonge groep. Wel aan de speelwijze. Die is anders dan bij Ajax. Hier wordt van een spits verwacht dat hij sprints in de diepte blijft maken. Bij Ajax deed ik dat ook weleens, maar hier verwachten ze dat continu. Het voetbal in de Bundesliga is zwaarder en sneller. Daar word ik voor klaargestoomd."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen