Excelsior en MVV doen ruim week na Deadline Day nog zaken

Excelsior en MVV doen ruim week na Deadline Day nog zaken

8 september 2021 – De transfermarkt zit al een tijdje op slot, maar Excelsior en MVV hebben woensdag desalniettemin een nieuwe speler gepresenteerd. Hugo Botermans (21) is de nieuwste aanwinst van Excelsior, terwijl Mehdi Lazaar (28) zich aan MVV heeft verbonden.

Excelsior heeft Botermans voor één seizoen vastgelegd. De aanvaller vertrok een aantal maanden geleden bij FC Eindhoven en zat sindsdien zonder club. "Wij wilden heel graag nog een spits aan onze selectie toevoegen en een van de jongens die wij op het oog hadden was Hugo", licht technisch directeur Nick Kersten de komst van Botermans toe.

De aanvaller was afgelopen seizoen goed voor acht doelpunten en vijf assists in de Keuken Kampioen Divisie. "Hij is een echte spits, heel doelgericht en fysiek sterk. Daarnaast kan hij vanaf de rechterflank of vanaf 10 spelen. We hadden met Thijs Dallinga maar één spits in onze selectie en nu hebben we, zoals gewenst, alle posities dubbel bezet. Met het vastleggen van Botermans is de groep waarmee we het tot de winterstop gaan doen compleet", aldus Kersten.

Lazaar
Hij trainde al enige tijd mee, maar nu mag Lazaar zich ook daadwerkelijk speler van MVV noemen. De Belgische aanvaller kwam de afgelopen seizoenen uit voor Excelsior Virton. "Mehdi geeft de selectie meer mogelijkheden op de flanken. Bovendien heeft hij aardig wat wedstrijden in de benen", reageert technisch manager Ronny van Geneugden.

gerelateerd