Van Gaal houdt El Ghazi en 'onbekende keeper' in de gaten

8 september 2021, 07:50

Louis van Gaal kan uiterst tevreden zijn over zijn huidige selectie bij het Nederlands elftal. Met zijn spelersgroep boekte hij dinsdagavond een klinkende 6-1 overwinning op Turkije. Toch is Van Gaal van plan om zijn blikveld de komende weken te verbreden. Daarvoor wil hij vooral naar de Premier League en de Bundesliga kijken.

Net als bij voorganger Frank de Boer is Anwar El Ghazi ook nu weer in beeld. De aanvaller speelde in 2015 zijn laatste interlands voor Oranje en raakte sindsdien uit beeld. Dankzij uitstekende prestaties in de Premier League - de aanvaller scoorde afgelopen seizoen tien keer - mag hij weer op een uitnodiging hopen. Van Gaal speurt nog naar een nieuwe schaduwspits of rechtsbuiten.

Voor de keeperspositie gaat hij een bezoek brengen aan Duitsland. "Er is een keeper in de Bundesliga, hij speelt bij SC Freiburg", stelde Van Gaal op de persconferentie. "IK heb nog nooit van die jongen gehoord, maar het schijnt dat hij uitstekend staat te keepen. Mark Flekken heet hij. Dan weet hij in ieder geval alvast dat we komen kijken", knipoogde Van Gaal.

De in Kerkrade geboren Flekken speelde zijn laatste jaren als jeugdspeler voor het Duitse Alemannia Aachen. Bij Greuther Fürth en vooral MSV Duisburg maakte de keeper tussen 2013 en 2018 veel indruk op het tweede niveau. Daardoor besloot Freiburg hem naar de Bundesliga te halen. Sinds eind vorig seizoen is de 28-jarige keeper daar vaste waarde.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen