Van der Vaart looft Oranje-uitblinker: "Waanzinnige ontwikkeling"

7 september 2021, 23:35   Bijgewerkt: 7 september 2021, 23:47

Rafael van der Vaart heeft dinsdagavond genoten van het spel van Memphis Depay. De aanvaller van Oranje was tijdens de 6-1 overwinning op Turkije goed voor drie doelpunten en maakte zo zijn eerste hattrick voor het Nederlands elftal. Van der Vaart ziet een fraaie stijgende lijn bij de uitblinker.

"Hij heeft vandaag gewoon een geweldige wedstrijd gespeeld en ik geniet altijd van hem", liet Van der Vaart na afloop van de wedstrijd weten bij de NOS. "Dankzij hem zijn we gevaarlijk voor iedere ploeg. Hij ontwikkelt zich waanzinnig en laat het ook bij FC Barcelona zien. Het is voor hem goed dat Lionel Messi daar weg is. Nu kan hij de man zijn."

Ook Pierre van Hooijdonk was lovend over Memphis. "Wij hebben wel eens kritiek op hem, maar nu zijn wel lovend en komt hij zelf met kritiek", lachtte de analist na de wedstrijd. "Hij neemt veel risico met zijn manier van spelen, maar zo is hij gewoon. Er ging vandaag echt ontzettend veel goed. Natuurlijk had hij weer veel balverlies, maar dat blijft altijd."

Memphis maakte tegen de Turken dus zijn eerste hattrick in het shirt van Oranje. Daarnaast deed hij goede zaken op de all-time topscorerslijst van het Nederlands elftal. Hij staat nu met 33 doelpunten op gelijke hoogte met Johan Cruijff en Abe Lenstra. Nu kan de jacht op Ruud van Nistelrooy en Faas Wilkes (35) worden geopend. Robin van Persie staat met vijftig treffers bovenaan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen