Oranje op rapport: Memphis wederom geweldig, Klaassen klasse

7 september 2021, 22:52   Bijgewerkt: 7 september 2021, 23:00

Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond veel indruk gemaakt in de Johan Cruijff Arena tegen Turkije. De ploeg van Louis van Gaal kende na een geweldige start een eenvoudige wedstrijd in de WK-kwalificatiereeks. Memphis Depay was de absolute uitblinker bij Oranje, maar onvoldoendes werden er niet gescoord. FCUpdate.nl maakt zoals na elke interland de balans van de prestaties van de spelers. 

Justin Bijlow – 6

De Feyenoord-keeper leek op weg naar een foutloze wedstrijd, nadat hij ontzettend veel rust uitstraalde in het doel van Oranje. Maar in de slotminuut ging het alsnog mis: de doelman was te nonchalant, passte te kort naar collega Virgil van Dijk en zag zijn tweede clean sheet alsnog in het water vallen. Zal het Van Gaal doen laten twijfelen? De negentig minuten ervoor waren goed. Het is voor hem en Nederland te hopen dat hij dit seizoen daadwerkelijk geen blessures krijgt, want dan krijgt Jasper Cillessen het ontzettend zwaar. 

Denzel Dumfries – 6,5

De rechtsachter van Internazionale pakte anders dan op het EK geen hoofdrol bij het Nederlands elftal, maar scoorde opnieuw een ruime voldoende. De sterke verdediger toonde bij tijd en wijle zijn snelheid en power aan de rechterkant, waardoor – zoals Van Gaal eerder al aangaf – ook Berghuis beter speelde dan voor Jurriën Timber. Aan de bal bleek de voormalig PSV'er overigens nog weleens iets te rommelig.

Stefan de Vrij – 7

Met een cruciale ingreep voorkwam de centrale verdediger bij een 2-0 voorsprong een vrije doortocht van twee Turkse aanvallers, waarmee hij vrijwel zeker een doelpunt voorkwam. Het was een van de goede ingrepen die de centrale verdediger van Internazionale opnieuw deed. Samen met Memphis Depay was een van de beste verdedigers van Italië, die vriend Matthijs de Ligt op de bank houdt, de enige die driemaal negentig minuten meedeed afgelopen week. Het Nederlands elftal kan momenteel niet zonder de voormalig Feyenoorder. 

Virgil van Dijk – 6,5

In de lucht was de aanvoerder van het Nederlands elftal opnieuw ontzettend sterk, maar nadat hij rust had gekregen tegen Montenegro, slopen er toch wat schoonheidsfoutjes in het spel. Het kostte de captain een gele kaart en bovendien kwam er tot twee keer toe gevaar uit. Ook in de slotminuut werd VVD in de problemen gebracht, waar hij zich niet uit kon redden, al viel dat hem niet echt te verwijten. Heel fijn dat Big Virg terug is, al kan het zeker beter dan ditmaal het geval was. 

Daley Blind – 6,5

Ondanks zijn matige optreden tegen Noorwegen was het voor bondscoach Van Gaal ontzettend duidelijk: Blind staat gewoon weer links achterin. De Ajacied maakte aan de bal ditmaal een beduidend betere indruk en was vlak voor tijd met een harde knal (net over) nog dicht bij een treffer. Ook zag Memphis hem een keer compleet over het hoofd toen hij opkwam aan de linkerkant, maar dat is een kwestie van afstemming in de details. 

Georginio Wijnaldum – 6

De middenvelder van Paris Saint-Germain was ondanks de vele ruimtes op het middenveld niet heel scherp. Aan de bal had de tweede captain van het Nederlands elftal een paar foutjes en bovendien liep hij tegen een gele kaart aan. Of was het bewust zodat hij het duel met Letland kon overslaan en er tegen Noorwegen sowieso bij is? Een sterkhouder is hij zeker, maar groots was hij ditmaal een keer niet in Oranje.

Frenkie de Jong – 7

De spelmaker van FC Barcelona is uiteraard één van de bepalende krachten van het Nederlands elftal, maar nam ditmaal geen hoofdrol op zich. De middenvelder was door de grote ruimtes op het veld in de opbouw minder nodig dan in andere duels, maar scoorde desondanks een royale voldoende. Dat hij na een helftje mocht gaan douchen, zal bij Ronald Koeman vooral voor tevredenheid hebben gezorgd.

{image[350065][left-half][]}Davy Klaassen – 8,5

De koning van de 1-0 in Amsterdam en deed het ook in een Oranje-shirt dinsdagavond. Dat Frank de Boer de middenvelder van Ajax compleet negeerde, deed Klaassen pijn, maar met het heerlijke openingsdoelpunt nam hij daarop wel revanche. In het druk zetten was de nummer tien ook van groot belang: hij voelt duidelijk weer het vertrouwen van Louis van Gaal.

Steven Berghuis – 8

Voor de buitenspeler van Ajax was het heel fijn dat hij even naar het Nederlands elftal kon, want onder Van Gaal heeft de buitenspeler wél een basisplaats. Na een wissel in het duel in Noorwegen leek het een heel vervelende interlandbreak te worden, maar de aanvaller hield het vertrouwen van de bondscoach en betaalde elke cent terug, met een uitstekend optreden tegen Turkije als kers op de taart. Helaas voor de Ajacied kwam er geen treffer of assist (zijn teruggelegde kopbal werd van richting veranderd), maar het vertrouwen neemt hij zeker mee terug naar zijn club.

Memphis Depay – 9

Voor de wedstrijd werd besproken dat Memphis Depay met zijn huidige doelpuntentotaal zomaar nog eens kan gaan jagen op Robin van Persie als all time topscorer van het Nederlands elftal. Met opnieuw een grandioos optredens en 29 goals en 21 assists in zijn laatste 45 interlands is de aanvaller steeds harder op weg om ook zijn nog laatste criticasters te overtuigen. Het is steeds directer, effectiever en beter wat de spits van FC Barcelona laat zien. Dat belooft nog wat voor de toekomst, aangezien zijn eerste hattrick in Oranje een feit is!

Steven Bergwijn – 7,5

Tijdens het EK werd de buitenspeler van Tottenham Hotspur helemaal niet opgeroepen, maar na het wegvallen van Cody Gakpo nam de aanvaller zijn goede vorm dinsdagavond vanuit Engeland mee. Hij was een last voor de verdediging van Turkije en had pech dat hij geen assist achter zijn naam kreeg. De voorzet op Berghuis had een treffer kunnen opleveren, maar werd nog teruggeleged én door een verdediger aangeraakt. Maar dat doet aan zijn goede optreden maar heel weinig af.

Invallers

{image[350068][right-half][]}Teun Koopmeiners – 6,5

Natuurlijk: Koopmeiners is nog lang geen Frenkie de Jong, maar de stand-in voor de marathonman van FC Barcelona is hij al wel langer. Ditmaal kreeg de voormalig AZ-captain een helftje om zich te laten zien en deed dat naar behoren. Dat hij ook nog een assistje kon bijschrijven, zal voor de Atalanta-aanwinst de feestvreugde verhogen.

Guus Til – 7

Viel meteen met de deur in huis met een goede aanvallende actie, maar had uiteindelijk drie grote kansen nodig om te scoren. Uit de draai schoot de middenvelder van Feyenoord zoals al zo vaak dit seizoen lukte, raak. Trainer Arne Slot zal zijn geschrokken toen hij zijn aanvallende middenvelder zag hinkelen, maar gelukkig bleek de creatieve voetballer de pijn al snel te kunnen verbijten.

Donyell Malen – 6,5

Volgens Van Gaal was de spits van Borussia Dortmund nog niet fit, want hij had geen negentig minuten in de benen. Daardoor kreeg hij geen basisplaats, maar dat hij als invaller nog wel mocht spelen – vrijwel als enige in de selectie zonder écht wedstrijdritme – zal hij als compliment aanschouwen. Het doelpuntje uit de counter afmaken, zal als extra beloning aanvoelen.

Devyne Rensch –

Speelde tekort voor een beoordeling

Ryan Gravenberch –

Speelde tekort voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen