Pijnlijke avond voor Advocaat: Jahanbakhsh scoort in burenruzie

7 september 2021, 22:17

Een pijnlijke avond voor Dick Advocaat: Irak heeft de thuiswedstrijd tegen Iran verloren met forse cijfers. Mede door een treffer van Feyenoord-aanvaller Alireza Jahanbakhshs stapte de Nederlandse trainer met drie tegentreffers van het veld af. 

Binnen twee minuten keek Advocaat met zijn ploeg al tegen een achterstand aan door een doelpunt van de Feyenoorder. Hij kopte bij de tweede paal binnen na een uitstekende voorzet van Mehdi Taremi. Het was de tweede wedstrijd op rij dat de buitenspeler scoorde voor zijn land. Tegen Syrië zorgde hij voor de enige treffer van de wedstrijd. Nu mocht hij met zijn ploeggenoten nog twee keer juichen na een doelpunt.

Taremi, die de assist gaf op Jahanbakhsh, mocht in de tweede helft zelf juichend over het veld rennen. De aanvaller van FC Porto was in de zeventigste minuut trefzeker, waarna Ali Gholizadeh vlak voor tijd ook nog de derde goal van de avond maakte. Vervelend voor Advocaat, die vlak na rust juist dacht op gelijke hoogte te komen. Ali Mohanad scoorde voor Irak, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Iran is met zes punten uit twee duels koploper in Groep A van de Aziatische WK-kwalificatiezone. De nummer één en twee uit de poule gaan rechtstreeks naar Qatar, waar deze wedstrijd overigens ook gespeeld werd. De nummer drie krijgt via de play-offs nog de kans om het eindtoernooi te halen. Advocaat heeft na het gelijkspel tegen Zuid-Korea en de nederlaag tegen Iran één punt uit twee duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen