Memphis jaagt na tweeklapper op Cruijff en Lenstra

Memphis jaagt na tweeklapper op Cruijff en Lenstra

7 september 2021 – Het Nederlands elftal is uitstekend begonnen tegen Turkije. Davy Klaassen zorgde binnen de minuut voor de openingstreffer, terwijl Memphis Depay voor de tweede en de derde treffer zorgde. Aan alle doelpunten was een mooie statistiek gekoppeld.

De eerste treffer van de wedstrijd was in meer dan twee jaar de snelste goal voor Oranje. In maart 2019 scoorde Memphis na 50 seconden tegen Wit-Rusland, nu duurde het 54 tellen voor de ploeg van Louis van Gaal voor het eerst mogen juichen. De aanvaller van FC Barcelona was bij de treffer van de Ajacied de aangever, bij het tweede doelpunt van de avond waren de rollen juist omgedraaid. 

Met dat doelpunt kwam Memphis op de topscorerslijst van het Nederlands elftal op gelijke hoogte met Wesley Sneijder, die de tiende plaats bezette. Een mooie statistiek, maar het was nog niet voorbij voor de aanvalsleider. Nog in de eerste helft mocht hij ook nog een strafschop tegen de touwen schieten. Dat deed hij met een prachtige panenka, waardoor hij de recordinternational voorbij is. De volgende spelers op de lijst? Johan Cruijff en Abe Lenstra. Het verschil is nog maar een doelpunt.

Memphis is de laatste maanden flink op dreef in Oranje. Tijdens het Europees kampioenschap was hij twee keer trefzeker, in de kwalificatie op weg naar het wereldkampioenschap heeft hij inmiddels al zes doelpunten achter zijn naam staan. Dat terwijl er komende maanden nog wedstrijden op het programma staan tegen Gibraltar, Letland en Montenegro. 

gerelateerd