Van Gaal legt opstelling uit: "Een van de beste spelers"

7 september 2021, 20:33

Louis van Gaal begint aan zijn derde wedstrijd sinds zijn terugkeer als bondscoach. Bij een zege op Turkije doet de ploeg een uitstekende stap richting het wereldkampioenschap, maar ook bij een nederlaag kan er nog van alles gebeuren. De trainer noemde dit vooraf 'de moeilijkste wedstrijd van de drie', maar heeft er vlak voor de aftrap een goed gevoel over.

"Ik heb er op dit moment meer vertrouwen in dan bij die vorige twee wedstrijden. Dat komt, omdat ik zie dat er vooruitgang is. Ik zie op de training dat het de goede kant op gaat, maar je moet het laten zien op het moment supreme. Dat is nu. Iedere speler wil op dat moment het beste van zichzelf laten zien, dat hoef je ze niet in hun oren te knopen", vertelt Van Gaal voor de camera van de NOS. Hij kent het belang van de wedstrijd en noemt het 'D-Day'.

"Dat zegt wel wat, maar het is nog geen finale. Wij kunnen het allemaal nog rechtzetten omdat we in een groep zitten die gelijkwaardig is", aldus de bondscoach, die verrast was over de opstelling van de Turken. "Het is verrassend dat Kökcü meedoet. Ik denk dat ze wel willen aanvallen, maar het zal wel vanuit de counter gaan. Ze hebben wel een aanvallend ingestelde ploeg neergezet."

De Nederlander koos ook voor een paar wijzigingen. Zo keert Virgil van Dijk terug in het elftal en moet Matthijs de Ligt plaatsnemen op de bank. Dat terwijl hij de afgelopen jaren onomstreden was bij Oranje. "Bij deze bondscoach is dat dus niet het geval. Dat heeft te maken met de vorm van Stefan de Vrij. Hij begreep dat wel", aldus Van Gaal, die ook Daley Blind weer een basisplaats geeft na zijn schorsing. "Dat vind ik een van de beste spelers die wij op dit moment hebben."

Maandag kwam het nieuws naar buiten dat Nathan Aké en Cody Gakpo de spelersgroep verlieten. De Manchester City-verdediger wegens privé-omstandigheden, de PSV'er door een blessure. "Ik moest kiezen tussen Donyell Malen en Steven Bergwijn. Daar heb ik ook weer overnagedacht. Bergwijn heeft de hardheid van de competitie, terwijl Malen nog geen negentig minuten heeft gespeeld. Bergwijn heeft dat wel en die heeft het ook wel laten zien bij Tottenham", besluit Van Gaal zijn uitleg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen